• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.496 %2.46
  • ETHERIUM 2.426 %2.87
17°
4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektör bazında yürüttüğü kapsamlı vergi incelemelerinde önemli sonuçlar elde etmeye başladı. Demir-çelik sektöründe gerçekleştirilen incelemeler neticesinde, iki büyük firmaya toplamda 7 milyar TL rekor ceza kesildi.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak isimlendirilen yeni müfredat kapsamında öğretmenlere seminer görevleri verileceğini ve bu görevler için ödenecek ek ders ücretlerini belirledi.

4 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yayınladığı iş ilanında bilişim alanında çalışacak personel alımı yapacağını ve bu pozisyonlar için maaşların en yüksek 148.500 TL olacağını duyurdu. İşe alınacak personelin başvuruları, belirli şartlara ve kadrolara göre değerlendirilecektir.

4 ay önce Güncel

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için sayılı günler kaldı. Uzmanlar sınavda dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, öğrencileri rahatlatacak açıklamalarda bulundu: Altı çizili kelimelere dikkat edin, zihinden işlem yapmayın, soruyla inatlaşmayın.

4 ay önce Güncel

17 Mayıs 2024 tarihinde açıklanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı (İOKBS) kazanan öğrenciler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan Pazar günü düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere ilk burs ödemelerinin ne zaman ve ne kadar yapılacağı merak konusu oldu.

4 ay önce Güncel

Türk yapımı Bayraktar AKINCI İHA, İran'da düşen helikopteri başarılı bir şekilde bularak uluslararası medyanın ilgisini topladı. Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterinin yerini tespit eden AKINCI İHA, hem teknolojik üstünlüğü hem de kritik görev başarısıyla dünya çapında gündem oldu.

4 ay önce Güncel

Türkiye, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması üzerinden planlanan olası bir darbe girişimi iddiasıyla sarsıldı. 8 Eylül 2023 tarihinde Esenboğa Havalimanı'nda yakalanan Kaplan'ın ardından soruşturmanın 2 numaralı sanığı Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Sertçelik'in kaçışında, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan Kubat'ın parmağı olduğu ortaya çıktı.

4 ay önce Güncel

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı Barış Erdeniz, sürdürülebilir sektör gelişimi için fiyatların maliyetleri yansıtan bir düzleme taşınması önemli diyerek, kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

4 ay önce Güncel

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Temmuz’da biteceği değerlendirilen yüzde 25 zam sınırına yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulunmuştu. Öyleyse zam sınırı kaldırılırsa konut fiyatlarının seyri ne olur? İşte haberin devamı..

4 ay önce Güncel

Ülkemiz şeker alanında 2024-2025 pazarlama senesi için kotalar koyarken, A kotasında miktarın 2 milyon 910 bin ton olduğu açıklandı. Söz konusu karar, Resmi Gazete'de paylaşılarak yürürlüğe geçti. İşte detaylar..