2 Haziran Pazar günü yapılması planlanan Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) iki haftadan az bir süre kaldı. Öğrenciler sınava çok çalışmış olsalar bile sınav esnasında yapılan yanlışlar öğrencileri paniğe sürüklüyor. Öğrencileri şaşırtan soruların başında, uzun paragraflı soruların olduğu değerlendiriliyor. Anlamadan okunduğu için sorunun içindeki "kesinlikle" veya "sadece" gibi kelimeler dikkatlerden kaçıyor.


BU KURALLARA DİKKAT!
Altı çizili kelimeler gözlerden kaçtığından dolayı rahatlıkla yapılabilecek sorular, yanlış işaretlenebiliyor. Bunun ynaı sıra yine uzun sorularda öğrenciler "kesin zordur" düşüncesiyle okuyarak yanlış şıkkı tercih edebiliyorlar. 


Uzmanlar sınav sırasında bu tarz düşüncelerden uzaklaşarak, kesinlikle bu tarz soruların kökünü iyi okuyarak çözülmesi gerektiğini savunuyorlar. 

Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı


Öğrencilere uyarılarda bulunan uzmanlar, yapılan hataları şu şekilde listeliyorlar:

OLUMSUZLUK EKİ: Sınavda bazı soru kökleri "hangisi değildir, hiçbir zaman, yoktur, asla vb." gibi olumsuz olarak verilmektedir. Soruları etkin ve dikkatli okumak, süreyi iyi kullanmak başarıyı artırmanın en önemli püf noktalarından biri.


ZİHİNDEN İŞLEM: MEB'in yayımladığı örnek sorulara göre sınavda fazla adımlı işlemlerin olduğu sorular ağırlık kazandı. İşlemleri zihinden çözmeye çalışmak sınavda yapılabilecek en büyük hatalardan biri olabilir. Her türlü işlemi test kitapçığı üzerine yazarak yapın.


ÇELDİRİCİ ŞIKLAR: Şıkların hepsini okumadan, cevabı bulduğunuzdan emin olduğunuzu düşünerek kalan şıkları okumamazlık yapmayın. Bazen cevap şıklarında "doğru cevaba çok benzeyen, ancak doğru olmayan" bir, bazen de iki tane özel 'çeldirici şıklar' yer alır.