• DOLAR 34,23 %0.06
  • EURO 37,93 %0.39
  • ALTIN 2.921,07 %-0.29
  • BİST100 9.228 %-1.32
  • BITCOIN 61.196 %-4.53
  • ETHERIUM 2.458 %-6.7
13°
4 ay önce Güncel

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Ar-Ge birimi KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı önemli ölçüde yükseldi. Mayıs 2024 sonuçlarına göre, açlık sınırı 19 bin 926 liraya, yoksulluk sınırı ise 59 bin 353 liraya çıktı. Bu artışlar, son bir yılda yoksulluk sınırının 28 bin 201 lira yükseldiğini gösteriyor.

4 ay önce Güncel

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla yeni Türk lirası geçmiş yatırımcılara önemli önerilerde bulundu. Memiş, geçtiğimiz haftanın altın piyasası değerlendirmelerini ve yeni haftaya yönelik öngörülerini paylaştı.

4 ay önce Güncel

MHP Lideri Devlet Bahçeli Ülkücü Şehitleri Anma Günü'nde açıklamalarda bulundu. Elinde ülkücü kanı taşıyanlarla hesaplaşmaya hazır olduklarını söyleyen Bahçeli, "Varsa ellerinde bilgi belgeleri adli makamlara sunmalarını ilan ediyorum. Müfterilerle helalleşmeyeceğiz. Bunların üstünden geleceğiz." dedi.

4 ay önce Güncel

Gece yarısı alınan karar doğrultusunda, memur maaşlarına 7.250 TL'den başlayan bir zam yapılmasına karar verildi. Yapılan bu zam, "Sosyal Denge Tazminatı" adı altında memurlara verilecek. Belediyelerde sözleşmeli ve kadrolu memur olarak çalışan personel için önemli bir gelişme yaşandı ve bu kapsamda yeni bir Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Refah'ta Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalamasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni onayladı. Yeni müfredat, "https://mufredat.meb.gov.tr" adresinde yayımlandı.

4 ay önce Güncel

Milliyet'e yaptığı açıklamalarda kendini tanıtan Bakan Yusuf Tekin, işçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirtti. Rize'de doğup büyüyen Tekin, çocukluğunu ve gençliğini babasının Çaykur'da işçi olarak çalıştığı bir ortamda geçirdiğini ifade etti.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları, hızla artarak devam ediyor. Başvuru süresinin sona ermesine kısa bir süre kala, öğretmen adaylarının yoğun ilgisiyle karşılaşan atama sürecinde, mülakata girecek aday sayısı da belirlendi.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin 64. yıldönümü sempozyumunda önemli açıklamalarda bulundu.

4 ay önce Güncel

Denizli'nin Güney ilçesine bağlı Kargılık Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, 60 yaşındaki Yaşar Akdağlı ve 55 yaşındaki eşi Cennet Akdağlı, alışverişten dönüş yolunda pusuya düşürüldü. Oğulları Hakan Akdağlı tarafından yapılan saldırı sonucunda Cennet Akdağlı hayatını kaybederken, Yaşar Akdağlı ağır yaralandı.