Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Refah'ta Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalamasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri

Erdoğan, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, "Bugüne kadar 36 binden fazla Filistinli kardeşimizi şehit eden soykırımcı caniler dün de güvenli bölge ilan ettikleri Refah'ta bulunan bir mülteci kampındaki sivillerin üzerine füze ve bomba yağdırmışlardır." dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve cinayet şebekesinin Filistin halkının direnişini kıramadığını belirten Erdoğan, "Netanyahu daha fazla kan dökerek siyasi ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Ama bunun hiçbir fayda sağlamadığını pek yakında görecek. Tıpkı özendiği Hitler gibi, Miloseviç gibi ve tarihteki diğer firavunlar gibi lanetle anılmaktan kurtulmayacaklardır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, İsrail'den hesap sorulması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye olarak insanlıktan zerre kadar nasibini almamış bu katillerden, bu barbarlardan hesap sorulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca dua ederek, "Rabbim Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbim bebek, çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden masumları öldürenleri kaharismişerifi hürmetine kahruperişan eylesin." dedi.