• DOLAR 34,01 %0.24
  • EURO 37,76 %0.35
  • ALTIN 2.820,30 %0.38
  • BİST100 9.685 %0.00
  • BITCOIN 58.995 %-1.92
  • ETHERIUM 2.325 %-4.15
17°
2 ay önce Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı'ndan sonra bazı emeklilerin maaşlarının yatmayacağını duyurdu.

2 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarının acı bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetimlerin büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğünü belirtti.

2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe geçişi ve iller arası yer değiştirme şartlarını esneterek norm kadro fazlası olan öğretmenler için önemli düzenlemeler yaptı.

2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, karnelerin dağıtılmasının ardından düzenlenen yıllık değerlendirme basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni eğitim döneminde öğrenci ve velileri bekleyen değişiklikleri anlattı.

2 ay önce Güncel

2023 seçimlerindeki mağlubiyetin ardından 2024'te birinci parti olmayı başaran CHP'de kazan kaynamaya devam ediyor. Cumhuriyet Yazarı Barış Terkoğlu, bir CHP'li yöneticinin eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp, "Özel'in yerine İmamoğlu'nu getirelim" dediğini ve Kılıçdaroğlu'ndan destek istediğini belirtti.

2 ay önce Güncel

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde, Balıkesir'den gelen bir hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. 64 yaşındaki H.G., karın ağrısı ve şişlik şikayetleriyle başvurduğu hastanede mide kanaması teşhisi konulduktan sonra ileri tedavi için İzmir’e sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde, H.G.'nin karnında 10 kilogram ağırlığında ve 38 santimetre boyunda dev bir tümör olduğu belirlendi.

2 ay önce Güncel

Kurban Bayramı vesilesiyle siyasi partiler arasında gerçekleşen bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, CHP ve MHP heyetleri, AK Parti'yi ayrı ayrı ziyaret etti. İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki heyet, AK Parti'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında gündeme gelen önemli konulardan biri de asgari ücret oldu.

2 ay önce Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elektronik Mühür altyapısının tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildiğini açıkladı. Elektronik Mühür, kamu işlemlerinde dijitalleşmeyi artıracak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak ve resmi evrak güvenliğini artıracak.

2 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ve termometrelerin 40 dereceyi göstereceğini bildirdi. Bugünden itibaren sıcaklıkların artacağı uyarısı yapıldı.

2 ay önce Güncel

Sivil havacılık alanında önemli düzenlemeler getiren yeni yasa teklifi, Meclis Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu’ndan geçti. Yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda Kurban Bayramı sonrası görüşülecek. Teklif yasalaşırsa, havalimanlarında uyulması gereken yeni güvenlik kuralları devreye girecek.