• DOLAR 33,90 %0.03
  • EURO 37,64 %-0.04
  • ALTIN 2.814,30 %0.95
  • BİST100 %
  • BITCOIN 60.000 %-0.21
  • ETHERIUM 2.424 %-0.86
23°
2 ay önce Güncel

Okullar; bireylerin sağlıklı bir şekilde devletle karşılaştığı ilk kurumdur

2 ay önce Güncel

24 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan seminerler, tüm okullarda öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Seminerler 28 Haziran tarihine kadar devam edecek. Ancak bazı öğretmenler, seminerlerini görevli oldukları ilin dışında alacaklar. Peki, il dışında seminer alacak olan öğretmenleri bekleyen görevler neler?

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni vergi düzenlemeleriyle kayıt dışı ticareti azaltmayı hedefliyor. Fiş ve fatura düzenlemeyenlere ve bu belgeleri almayanlara ağır yaptırımlar geliyor.

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadeleyi yasal düzenlemelerle güçlendirmek amacıyla yeni bir vergi paketi hazırladı. Paket, gelirini düşük gösterenler ve başkasının banka hesabını kullananlar için ağır yaptırımlar öngörüyor.

2 ay önce Güncel

Piyasa analistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 27 Haziran'da yapacağı toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını öngörüyor.

2 ay önce Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilere yönelik olarak 1 Nisan'da başlatılan tren biletlerinde yüzde 10 indirim kampanyasından bugüne kadar 62 bin kişinin yararlandığını açıkladı.

2 ay önce Güncel

Kredi kartı kullanıcıları için yeni bir sınırlama daha hayata geçirildi. Ekonomi yönetimi, harcamaları kontrol altında tutmak amacıyla kredi kartlarına yönelik düzenlemelerini sıklaştırdı.

2 ay önce Güncel

Türkiye'de azalan doğum oranlarına karşı hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkat çektiği bu konuya yönelik yeni bir destek paketi üzerinde çalışılıyor. Doğum izninin bir yıla çıkarılması, maaş iyileştirmeleri ve kreş desteği gibi önemli düzenlemeler masada.

2 ay önce Güncel

Bankalar, sıfır faizli kredi kampanyalarını yenileyerek kredi ve nakit avans limitlerini 30.000 TL'ye kadar yükseltti.

2 ay önce Güncel

Türkiye'de kiraya getirilen yüzde 25 zam sınırı, 2 Temmuz 2024 itibarıyla sona eriyor. Sektör temsilcileri, bu sınırın kaldırılmasının kira sorununu çözmeye yetmeyeceğini belirtirken, kira krizine çözüm olarak üç öneri sunuyor: Ev sahipliği oranını artırmak, erişilebilir fiyatlı konut ve sosyal kiralık konut projelerini desteklemek, bireysel yatırımcıların önünü açmak.