• DOLAR 33,90 %0.03
  • EURO 37,64 %-0.04
  • ALTIN 2.814,30 %0.95
  • BİST100 9.685 %1.73
  • BITCOIN 59.800 %2.67
  • ETHERIUM 2.419 %2.51
27°
2 ay önce Güncel

Yeni vergi paketi, özellikle çok uluslu şirketleri hedef alarak 226 milyar liralık ek vergi geliri elde etmeyi amaçlıyor. Reform paketinin detayları önümüzdeki ay Meclis'e sunulacak.

2 ay önce Güncel

İki yıldır süren konut kiralarındaki yüzde 25'lik artış sınırı, 1 Temmuz'da sona eriyor. Yeni düzenlemeye göre kira artışında üst sınır, son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. Ev sahipleri yılda bir kez zam yapabilecek. Uzmanlar, bu değişiklikler hakkında ev sahipleri ve kiracıların hukuki haklarını değerlendirdi.

2 ay önce Güncel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Rönesans Konteyner Kent'te depremzedelerle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve asgari ücretin temmuz ayında artırılması gerektiğini belirten Özel, vatandaşın gündeminde olmayan hiçbir konuda tartışmayacaklarını ifade etti.

2 ay önce Güncel

Adana'nın Seyhan ilçesinde gerçekleşen dehşet verici olayda, 23 yaşındaki Hakim Eba, boşanma aşamasındaki eşi Şükran Eba (19) ile kayınpederi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini tabancayla vurarak öldürdü. Olay, Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi.

2 ay önce Güncel

EURO 2024 F Grubu 2. hafta maçında A Milli Takım, bugün Signal Iduna Park'ta Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Grupta ilk maçlarını kazanan 2 takımın bu mücadelesi, zirveyi belirleyecek. İşte bu kritik maçın ilk 11'leri...

2 ay önce Güncel

Yeni vergi paketi hazırlıkları kapsamında ev sahiplerini ilgilendiren önemli bir madde gündeme geldi. Önerilen düzenlemeyle birlikte ev sahipleri, elde ettikleri kira gelirlerinin yüzde 20'sini doğrudan vergi olarak ödeyecekler. Bu değişiklikle birlikte, kiracıların ödedikleri kira miktarının banka aracılığıyla ev sahibinin hesabına aktarılması esnasında bankalar, kira tutarının yüzde 20'sini Maliye'ye kesinti olarak gönderecekler.

2 ay önce Güncel

Yurt genelinde aşırı sıcaklar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yeni haftada da etkisini sürdürecek. Özellikle iç ve güney bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde sıcaklık beklenirken, iç ve güney bölgelerde bu farkın 5 ila 10 dereceye kadar çıkabileceğini belirtti.

2 ay önce Güncel

Temmuz ayında sigara fiyatlarına önemli bir zam yapılması bekleniyor. Bu zamla birlikte en ucuz sigaranın fiyatının 66 TL'ye çıkacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda sigara fiyatlarına 3 TL'lik bir zam eklenmişti, ancak Temmuz ayında daha büyük bir zam yapılacağı öngörülüyor. Bu yeni zam, sigara fiyatlarını önemli ölçüde artırarak tüketicilerin bütçesini daha da zorlayacak.

2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), görevden ayrılan okul müdürü ve müdür yardımcıları için 2024 yılı yeniden görevlendirme takvimini belirledi. İşte ayrıntılar...

2 ay önce Güncel

İsrail'in Gazze'deki Şati Mülteci Kampı ve Tuffah Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda 42 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'deki yetkililer, bu saldırıların sivil kayıplara yol açtığını ve ciddi insani krizlere neden olduğunu belirtti.