• DOLAR 34,04 %-0.03
  • EURO 37,58 %-0.19
  • ALTIN 2.752,54 %0.33
  • BİST100 9.624 %-0.78
  • BITCOIN 57.500 %0
  • ETHERIUM 2.389 %1.91
25°
2 ay önce Güncel

Gümrük Muhafaza ekipleri, 2024 yılının ocak-mayıs döneminde düzenlediği 3 bin 6 operasyonla 13 milyar 534 milyon 650 bin 528 lira değerinde ticari eşya ve uyuşturucu kaçakçılığını önledi. Ticaret Bakanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen risk analizi ve istihbarat çalışmaları sonucunda yapılan operasyonlar, yasa dışı ticareti engellemede büyük başarı sağladı.

2 ay önce Güncel

Memur ve emekli zammı yarın ilan edilecek haziran ayı enflasyon raporuyla netlik kazanacak. Uzmanların tahminlerine göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,81 oranında açıklanacak. Bu sayede SSK ve BAĞ-KUR emeklilere yüzde 25,81, memurlara ise yüzde 20,35 zam uygulanacağı değerlendiriliyor. Öyleyse, yeni dönem memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

2 ay önce Güncel

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir kadının darbedildiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), 2025 yılından itibaren vergi mükellefi kişi ve kuruluşlar için zorunlu hale gelecek. Bu sistem, akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan yıllık yaklaşık 15 milyar liralık vergi kaybının önüne geçmeyi hedefliyor.

2 ay önce Güncel

Tütün ürünlerinin yasak olmasını kapsayan kanun ile tütün ve alkol piyasasını kapsayan kanunda yeni düzenlemeler yapılacak. Bu konuda, tütün firmalarına "kirletme" vergisi uygulanacak. İşte diğer detaylar..

2 ay önce Güncel

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı. Yönetmeliğin ekinde yer alan 5 ilçenin sınıfı değiştirildi. Bu değişiklikler, 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

2 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak olan Kabine'nin ana gündemi, memur ve emekli maaş zamları olacak. Yaklaşık bir ay aradan sonra gerçekleştirilecek olan bu toplantıda, önemli ekonomik konular masaya yatırılacak.

2 ay önce Güncel

Sulama tesislerinin bazılarını kullananlardan 2024 yılında talep edilecek işletme ve bakım ücretleri netleşti. Bu yıl sulama tesisleri işletme ve bakım ücret tarifeleri, 30 başlık altında bitki türü ve sera için dekar başına 43 lira ile 1858 lira arasında olacağı değerlendirilirken, 1000 metreküp su ücreti 43 lira ile 690 lira arasında uygulanacak.

2 ay önce Güncel

İsrail, abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ederken, milletvekili Halevi'den kritik bir açıklama geldi. Halevi, İsrail ordusunun Gazze'de neredeyse hiçbir stratejik başarı elde edemediğini belirtti.

2 ay önce Güncel

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısında ekonomi önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkacak. Memur maaşlarına yapılacak zam oranı ve emekli aylıklarının toplantıda görüşülmesi bekleniyor. Son kabine toplantısı 4 Haziran'da yapılmıştı. Sabah Gazetesi'nden Betül Usta'nın haberine göre, milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kabine, bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak.