• DOLAR 33,98 %0.11
  • EURO 37,73 %-0.39
  • ALTIN 2.725,36 %-0.77
  • BİST100 9.771 %-1.67
  • BITCOIN 54.699 %0.2
  • ETHERIUM 2.291 %0.92
20°
1 ay önce Güncel

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'na sunuldu. Bu düzenleme, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Özellikle uzman öğretmenlikle ilgili beklentiler karşılanmadı ve müdürler için kötü haber geldi. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Öğretmenlerin Temmuz ayı ek ders ücretlerinin ödenmemesiyle ilgili detaylar netleşti. Haziran ayında yapılan ek derslerin ücretlerinin Temmuz'un ilk haftasında ödenmesi bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, KBS (Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Sistemi) maaş/ek ders hesaplama ekranlarını önceden uyarı yapmadan kapattı. Bu durum, ek ders ücretlerinin muhasebe birimlerine iletilmesini engelledi.

1 ay önce Güncel

Türkiye ekonomisi ve dolar/TL kuruna ilişkin önemli tahminler uluslararası finans kuruluşları tarafından güncellendi. İşte önemli bankaların ve kuruluşların 2024 ve sonrası için dolar/TL tahminleri...

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'da öğretmen Zeynep A. (39), sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen Osman Karaaslan'ı (41) tabanca ile vurarak öldürdü. Olay, Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi'nde bir sitenin 6. katındaki dairede meydana geldi.

1 ay önce Güncel

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, 2 milyon 508 bin liraya yükseldi.

1 ay önce Güncel

“Suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” yapmakla suçlanan ve bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Neslihan Güngen (Neslim Güngen olarak bilinir) ve eşi İnanç Güngen ile beraberindeki 52 şüphelinin polisteki işlemleri sürerken, soruşturmaya ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Son dakika bilgilerine göre, yarın öğle saatlerinden itibaren 15 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere, Çaykur paketli çay fiyatlarına %43 oranında zam yaptı. Bu karar, yaş çay alım fiyatlarının %64 artarak 11.30 liraya yükselmesinin ardından alındı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ek zam beklentisini ve sektörün mevcut durumunu değerlendirdi.

1 ay önce Güncel

Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun müdürü Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), Şile'deki Sofular Plajı'nda denize girerken boğularak hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte denize giren Cıngıloğlu, kısa bir süre sonra gözden kayboldu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medyada ve internet sitelerinde yer alan "Onlar Ermiş Muradına" adlı masal kitabı üzerinden ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. MEB, hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçlerinin kendi sorumluluk alanında olmadığını belirtti.