• DOLAR 34,05 %0.09
  • EURO 37,83 %0.31
  • ALTIN 2.734,40 %0.22
  • BİST100 9.985 %0.00
  • BITCOIN 57.900 %1.58
  • ETHERIUM 2.446 %3.22
19°
1 ay önce Güncel

ÖSYM Başkanlığı, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanacak.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni vergi paketinin ayrıntılarını açıkladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan vergi kanunları ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında bilgi veren Bakan Şimşek, "Yeni vergi paketini 'çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" dedi.

1 ay önce Güncel

PTT AŞ, e-Devlet platformunda sunduğu hizmet yelpazesini genişleterek, HGS kullanıcılarına yönelik yeni başvuru imkanları sunmaya başladı. Artık HGS kullanıcıları, gerçek veya tüzel kişi ile plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

1 ay önce Güncel

Yüksek enflasyon ve paranın değer kaybı nedeniyle kira uyarlama taleplerinde önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay, kira artışlarının belirlenmesinde özel hükümlerin esas alınması gerektiğine ve artış oranlarının 12 aylık TÜFE ortalamasına göre hesaplanması gerektiğine karar verdi. Bu emsal karar, hem ev sahipleri hem de kiracılar için önemli değişiklikler getirebilir.

1 ay önce Güncel

Fransız otomotiv devi Peugeot, Temmuz 2024 fiyat listesini duyurdu

1 ay önce Güncel

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde ailelerin çocuklarına daha etkin bir şekilde destek olabilmeleri için "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" yayımladı. Kılavuz, bakanlığın internet sitesinden erişilebilir durumda.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-YKS sonuçlarını sosyal medya hesabından değerlendirdi.

1 ay önce Güncel

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) başvuruları için adayların TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavına girmeleri gerekmektedir. PMYO için belirlenen ham puan geçtiğimiz yıllarda 250 olarak belirlenmiştir. Bu puanı alabilmek için adayların TYT'den en az 45 net ve üzeri yapmaları gerekmektedir.

1 ay önce Güncel

Samsun'da saat 13.28'de merkez üssü Tekkeköy ilçesi olan 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, depremin derinliği 7.26 km olarak kaydedildi.