• DOLAR 34,04 %0.16
  • EURO 37,67 %0.23
  • ALTIN 2.719,31 %-0.18
  • BİST100 9.950 %-0.72
  • BITCOIN 56.750 %-3.6
  • ETHERIUM 2.386 %-4.24
27°
1 ay önce Güncel

Türkiye'de lisans mezunlarında istihdam oranı 2023'te %75,6 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı "Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri, 2023" haber bültenine göre, lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı 2022'de %75,1 iken, 2023'te %75,6 olarak gerçekleşti. Ön lisans mezunları için kayıtlı istihdam oranı ise 2022'de %67,3 iken 2023'te %67,7 olarak hesaplandı.

1 ay önce Güncel

CHP koordinatörlüğünde düzenlenen Eğitim Maratonu programında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öğrencilere yönelik önemli açıklamalar yaptı. İmamoğlu, beklenen burs miktarının artırılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

1 ay önce Güncel

Tapu sahipleri için önemli bir duyuru yapıldı. Başvuru yapmayanlar haklarını kaybedecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki taşınmaz malların hak ve yetkilerini belirleyip kayıt altına almakla sorumludur. Bu kapsamda, tapu belgelerinin kayıtlarının tutulması ve düzenlenmesi de Genel Müdürlük tarafından yürütülüyor.

1 ay önce Güncel

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar PMYO başvuru ekranının ne zaman açılacağını merakla bekliyor. Peki, PMYO başvuru ekranı erişime açılmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı mı?

1 ay önce Güncel

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen tezkerede, "Kıbrıs Türk Devleti'nin, uluslararası toplumun bağımsız ve eşit egemen bir üyesi olarak hak ettiği yeri alması daha fazla tehir edilemez." denildi.

1 ay önce Güncel

Karabük’te Kahveci, Lokantacı, Otelci, Pastacı, Fırıncı ve Bakkal Odası Başkanlığı tarafından açıklanan yeni fiyat tarifesine göre, 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamlanarak 8 liradan 10 liraya yükseldi.

1 ay önce Güncel

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Özdağ'ın, 26 Şubat 2020'de Türkiye Büyük Millet Meclisindeki basın açıklamasında MİT mensuplarının kimlik bilgilerini ve görevlerini açıkladığı gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.

1 ay önce Güncel

Ev sahibi olmayı hedefleyenler için yeni bir kredi fırsatı sunuluyor. Artık birden fazla kişi ortak kredi çekerek konut sahibi olabilecek. Bu yeni model, düzenli geliri olan en az iki ve en fazla beş kişinin bir araya gelerek konut finansmanını sağlayabilmesine olanak tanıyor. Kredi başvurusunda bulunan herkesin gelir durumu bankalar tarafından değerlendiriliyor ve uygun kredi miktarı belirleniyor.

1 ay önce Güncel

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medyada kendisine ait olduğu iddia edilen video hakkında "Bu konudaki son konuşmam" diyerek yeni bir açıklama yaptı.

1 ay önce Güncel

Yayınlanan YKS tercih kılavuzu ile birlikte 2024 yılı üniversite tercih tarihleri ve kontenjanları belli oldu. Bu yıl, üniversite kontenjanlarında 60 bin kişilik bir azalma yaşandı.