• DOLAR 33,99 %0.31
  • EURO 37,61 %0.18
  • ALTIN 2.724,25 %0.06
  • BİST100 10.072 %-0.37
  • BITCOIN 59.200 %1.54
  • ETHERIUM 2.521 %0.25
28°
1 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda işletmelerinin denetim durumunun takip edilmesine olanak tanıyan "Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması"nın ilk örneğinin hayata geçirildiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, "Umuyorum ki en kısa zamanda işletmelerin ekseriyeti uygulamayı hayata geçirmiş olacak. Bir tüketici olarak markete gittiğimde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini gördüğümde bu benim için bir güven kaynağı olacak." dedi.

1 ay önce Güncel

Orta Doğu'da tansiyon yeniden yükseldi. İsrail, İran destekli Husilerin idaresindeki Yemen'e düzenlediği hava saldırısından sonra, komşusu Lübnan'ı da vurdu. İsrail ordusu, Lübnan'ın güney kesimindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesine gerçekleştirdiği hava saldırısıyla bölgede şiddetli patlamalar meydana geldi. Bu saldırıda ölü ve yaralıların olduğu, patlama nedeniyle saçılan şarapnellerin çevre köylere kadar ulaştığı bildirildi.

1 ay önce Güncel

Türkiye ekonomisinin 2025-2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık hedef ve politikalarının belirleneceği Orta Vadeli Program (OVP) için hazırlıklar başladı. Eylül ayının ilk haftasında açıklanması beklenen OVP'de tasarruf ön planda olacak. Bu kapsamda kamu harcamalarının azaltılması ve kamuda verimliliğin artırılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de konut fiyatlarının eski artış hızını kaybetmesiyle birlikte kredili konut satışları 2024'ün ilk 6 ayında önemli bir düşüş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-haziran dönemindeki ipotekli konut satışları 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 57,7 azalarak 51 bin 415 adette kaldı.

1 ay önce Güncel

Google Haritalar, yurt dışında 2019'dan bu yana kullanılmakta olan radar noktası bildirme özelliğini Türkiye'de de kullanıma açtı. Bu yenilikle birlikte sürücüler, yoldaki kazalar, yol çalışmaları ve istop etmiş araçlar gibi durumları da bildirebilecekler.

1 ay önce Güncel

Adana'nın Aladağ ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

1 ay önce Güncel

Tatil beldelerinde yüksek sezonda müşteri trafiği yüzde 50 düşen restoranlarda masalar boş kaldı. Otellerin ardından restoranlar da indirim başlattı. Bazı restoranlar servis ücretini kaldırırken, bazıları da yüzde 10-20 indirim yaptı.

1 ay önce Güncel

65 yaşındaki Tahsin Aydın, Kütahya'da geçirdiği bel fıtığı ameliyatında vücudunda gazlı bez unutulmasının ardından hayatı karardı. Ameliyat bölgesinde unutulan bezler nedeniyle beyninde, omuriliğinde, bağırsaklarında ve idrar yollarında enfeksiyon oluşan Aydın, yıllarca tedavilerle mücadele etti. Unutulan bezlerin 4 yıl sonra fark edilmesi üzerine, Aydın konuyu yargıya taşıdı.

1 ay önce Güncel

ÖSYM Başkanlığı, 2024 YKS sonuçlarını açıkladıktan sonra üniversiteler tarafından yapılacak kayıt tarihlerini belirledi. Bilindiği üzere, ÖSYM tarafından 16 Temmuz 2024 tarihinde 2024 YKS sonuçları açıklanmıştı.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 il için sarı kodlu alarm vererek kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MGM'nin yaptığı değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Van, Artvin ve Ordu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.