• DOLAR 34,20 %0.06
  • EURO 37,92 %-0.47
  • ALTIN 2.919,71 %0.82
  • BİST100 9.550 %-1.19
  • BITCOIN 63.600 %-1.21
  • ETHERIUM 2.622 %-0.3
13°
2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı'nda önemli değişiklikler yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan atama ve görevden almalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda, 11 ilin Milli Eğitim Müdürü değiştirildi. İşte detaylar...

2 ay önce Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bir işçinin 1 gün dahi sigortasız çalıştırılması durumunda en az 40 bin lira para cezası uygulanacağını açıkladı. Kayıt dışı işçilik ve yabancı işçilerin yoğun çalıştırılması nedeniyle harekete geçen SGK, işverenlere yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağını belirtti.

2 ay önce Güncel

Şehit, gazi yakını ile koruma altındaki çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ve çeşitli kurslara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla bu yıl ilk kez uygulanacak merkezi yerleştirme için başvurular başladı.

2 ay önce Güncel

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için getirilen arabuluculuk sistemi, önemli gelişmelere imza atıyor. 1 Eylül 2023 itibarıyla uygulamaya giren zorunlu arabuluculuk ile pek çok kira uyuşmazlığı çözülüyor. Son dönemde yaşanan iki örnek, bu sistemin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi.

2 ay önce Güncel

Konutlarda kullanılan doğalgaza ağustos ayı itibarıyla %38 zam geldi. Bu artışın enflasyon üzerinde hem doğrudan hem de dolaylı etkilerinin olması bekleniyor. Ağustos ayında yapılan bu zam, yaklaşık iki yıldır konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatına yapılan ilk zam olma özelliği taşıyor.

2 ay önce Güncel

Gümüş fiyatları son dönemde önemli bir artış göstererek altınla rekabet etmeye başladı. Ekonomistler, gümüşün önümüzdeki dönemde yeni rekorlara imza atabileceğini öngörüyor. Ancak bu durumun altın yatırımcıları arasında hemen bir geçişe neden olup olmayacağı merak konusu.

2 ay önce Güncel

Isparta'da babası Osman Zeybek'i bıçakla öldüren üniversite öğrencisi Döndü Zeybek'in ifadesi ortaya çıktı.

2 ay önce Güncel

Ankara'nın Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde yaşanan olayda, eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in, anneannesi Leyla Çetiner'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Komşular olayı anlattı.

2 ay önce Güncel

İzmir'de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin davasında sanıklar hakkında istenen hapis cezaları belli oldu.

2 ay önce Güncel

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde bir aracı hedef alması sonucu en az 5 Filistinli hayatını kaybetti. Aksa Şehitleri Hastanesi'nden yapılan açıklamada, aracın hedef alınması sonucu ölen 5 kişinin ve çok sayıda yaralının hastaneye getirildiği belirtildi.