• DOLAR 34,22 %0.03
  • EURO 37,84 %0.16
  • ALTIN 2.911,98 %-0.60
  • BİST100 9.013 %-3.62
  • BITCOIN 61.650 %-2.84
  • ETHERIUM 2.463 %-2.65
16°
1 ay önce Güncel

İsmail Heniyye'ye yönelik İstanbul ve Doha'da düzenlenen suikast girişimlerinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından engellendiği ortaya çıktı. Türk güvenlik güçleri, İran gezisi öncesinde Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'yi bu girişimlere karşı uyardı. Ailesinden bazı üyelerin şehit edilmesi sonrası Türkiye'ye gelen Heniyye'ye yönelik şüpheli faaliyetler tespit edilince, MİT güvenlik seviyesini artırarak koruma önlemlerini sıkılaştırdı.

1 ay önce Güncel

Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle birlikte VPN (Sanal Özel Ağ) kullanımı artmış durumda. Ancak VPN kullanımı, beraberinde birçok riski de getiriyor. Marmara Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, VPN kullanımıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte dikkat edilmesi gerekenler haber detayımızda...

1 ay önce Güncel

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Ev sahipleri ve kiracılar için önemli olan bu veri, Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile birlikte kira artış oranlarını da belirleyecek. TÜİK'in açıklayacağı rakamlar, Temmuz ayı itibarıyla 12 aylık enflasyon farkını ortaya koyacak.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Son verilere bakıldığında Karadeniz Bölgesi’ni ve Marmara Bölgesi’ni kapsayan bazı noktalarda sağanak ağışlar etkili olacak. Marmara Bölgesi'nin yoğun bulutlu sistemin etkisi altına gireceği açıklandı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir araya gelecek Kabine'de, Instagram'a erişimin kısıtlanması konusu üzerinde durulacak. Kabine sonrası Erdoğan'ın yasak kararı hakkında açıklama yapacağı değerlendiriliyor.

1 ay önce Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı Hac Organizasyonu adı altında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin bugün başlayacağını duyurdu. Söz konusu başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

1 ay önce Güncel

CHP, 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği sürecine adım atmak üzere oybirliği ile Olağanüstü Kurultay kararını verdi.

1 ay önce Güncel

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-KPSS-ÖABT temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının açıklandığı duyurdu.

1 ay önce Güncel

TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Temmuz ayında enflasyonun beklentilerin üzerinde artabileceğini ve yıllık enflasyonun baz etkisiyle düşeceğini belirtti

1 ay önce Güncel

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır ziyaretinde Refah Sınır Kapısı'ndaki insani krizi ve soykırımı kınayarak, uluslararası topluma bu katliamı durdurma çağrısında bulundu.