• DOLAR 34,25 %0.31
  • EURO 37,83 %0.13
  • ALTIN 2.930,80 %0.51
  • BİST100 8.938 %0.45
  • BITCOIN 61.300 %0.16
  • ETHERIUM 2.384 %0.13
18°
1 ay önce Güncel

2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak sabit tutan Merkez Bankası, memur ve emekli maaşları için ocak ayında yapılacak zam oranları hakkında önemli ipuçları veriyor. Milyonlarca kamu çalışanı ve emekli, 2025 yılı ocak ayında alacakları maaş zammını merakla beklerken, Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini üzerinden olası zam oranlarını hespaladık.

1 ay önce Güncel

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet altınları ve gram altın üretiminin duracağı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Son günlerde bazı medya organlarında yer alan "çeyrek ve gram altın üretiminin durdurulacağı" iddialarının doğru olmadığını belirten Darphane, üretim süreçlerinin aynen devam edeceğini duyurdu.

1 ay önce Güncel

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum...

1 ay önce Güncel

Altın fiyatları, hem yatırımcılar hem de vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. 9 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla altın piyasasındaki güncel fiyatlar, iç ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelere paralel olarak şekilleniyor. İşte, gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve diğer altın çeşitlerine ait son fiyatlar...

1 ay önce Güncel

Emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül 2024 itibarıyla devreye alınacak Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) hakkında emlak işletmelerine yönelik bilgilendirme yaptı. Bu sistemle birlikte, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ilan veremeyecek. Bakanlık, özellikle bu tarihe kadar tüm emlak işletmelerinin gerekli belgeleri temin etmesi gerektiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin yeni bir yönerge yayımladı.

1 ay önce Güncel

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründe büyük bir değişiklik getiren Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ni (EİDS) devreye alıyor. 15 Eylül'de başlayacak olan bu sistem, 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm satılık ve kiralık gayrimenkul ilanları için zorunlu olacak.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki düşüşle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bir yıl önce 3,4 trilyon TL olan KKM stokunun, 50 hafta boyunca kesintisiz bir şekilde gerileyerek 1,6 trilyon TL azaldığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

İsrail'in Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde akılalmaz işkencelere maruz kalan Filistinli İbrahim Atıf Salim, yaşadığı dehşet verici olayları anlattı. "Ağır dayaklardan elektrik şoklarına, buzla dolu odalarda çıplak bırakılmaktan tükürülmeye kadar türlü işkencelere maruz kaldım," diyen Salim, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırılarını başlattığı 27 Ekim 2023'ten bu yana yaşadıklarını paylaştı.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, kira artışlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, kira artışlarında yüzde 25 sınırının kaldırılmasının enflasyona etkisi hakkında, "Takip ettiğimiz göstergeler şu anda düzenlemenin kalkması kaynaklı ek bir enflasyonist baskıya işaret etmiyor" dedi.