• DOLAR 34,25 %0.30
  • EURO 37,58 %-0.52
  • ALTIN 2.926,34 %0.36
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 61.777 %2.05
  • ETHERIUM 2.422 %3.28
23°
1 ay önce Güncel

Yurt dışından yapılan online alışverişlere yönelik düzenlemeler art arda gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sipariş limitlerinin düşürülmesi ve gümrük vergilerinin artırılmasıyla gündeme gelen yurt dışı alışverişlerine ilişkin, şimdi de sıkı takip sistemi getirildi. Gümrükler Genel Müdürlüğü, yurt dışından gelen tüm paketlerin hangi alışveriş sitesinden geldiğini izlemek için yeni bir adım attı.

1 ay önce Güncel

Yüksek enflasyonun etkileri her geçen gün daha fazla hissedilirken, internet servis sağlayıcıları da art arda zam yapma kararı alıyor. Son olarak, Türkiye’nin en geniş internet ağına sahip olan Türk Telekom, internet paketlerine yüzde 30’a varan oranlarda zam yaptığını duyurdu. Bu yeni fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak.

1 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi'nin Şerafettin Can Atalay'ın vekilliğini düşürme kararının ardından, muhalefet partileri TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırırken, MHP bu çağrıya katılmayacağını açıkladı

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası, yılsonu enflasyon hedeflerini değiştirmedi, ancak Mahfi Eğilmez, enflasyon tahmininin mevcut verilere göre oldukça zor olduğunu belirtti

1 ay önce Güncel

Dünyada pandemiyle başlayan gıda fiyatlarındaki artış, son dönemde düşüş eğilimine girdi. Ancak Türkiye'de gıda enflasyonu hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. Bu ayrışmanın nedenleri ve Türkiye'deki son durum hakkında detaylar haberimizde.

1 ay önce Güncel

Adalet Bakanlığı, Türkiye genelinde 968 yeni mahkemenin kurulacak. Bu mahkemelerde görev yapmak üzere 5000 kişilik zabıt katibi ve mübaşir alımı yapılması bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Ortaöğretim KPSS için geç başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 12 Ağustos 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek olan yurt dışı çıkış harcına dair yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Bu düzenleme ile, yurt dışına çıkacak vatandaşların 500 TL'lik harcı seyahat tarihinden önce ödemeleri mümkün hale getirildi. Detaylar haberimizde.

1 ay önce Güncel

Kızılay, 9 Ağustos 2024 itibarıyla yeni personel alım ilanlarını duyurdu. Kızılay kariyer sayfasında yayınlanan ilanlarda, çeşitli kadrolar için KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapılacağı bildirildi. Hemşire, yaşlı bakım teknikeri ve temizlik görevlisi gibi pozisyonlar için yapılan bu alımlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları haberimizin devamında.

1 ay önce Güncel

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasındaki olası görüşmeye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti