Yurt dışı çıkış harcında yeni dönem: 500 TL'lik harç ödemesi erkenden yapılabilecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, yurt dışına çıkacak olan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için 500 TL tutarındaki harcın, belirtilen tarihten önce ödenmesine olanak tanındı. Bu sayede, vatandaşlar seyahat öncesinde harçlarını ödeyerek, sınır kapılarında olası gecikmelerin önüne geçebilecekler.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bir zam daha! İşte yeni rakamlar... Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bir zam daha! İşte yeni rakamlar...

12 Ağustos 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni düzenleme

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında, 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren yurt dışına çıkış yapacak vatandaşların ödemesi gereken harç tutarının 500 TL olarak belirlendiği vurgulandı. Vatandaşların bu tarihten itibaren sınır kapılarında herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına, harçların önceden ödenmesine imkan sağlandığı belirtildi.

Ödeme işlemleri nasıl yapılacak?

Vatandaşlar, 12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak yurt dışı çıkışlar için, bu tarihten önce de harç ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Harç ödemeleri, vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesi'nin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden, seyahat tarihi belirtilmek suretiyle yapılabilecek.