• DOLAR 34,26 %0.04
  • EURO 37,61 %-0.08
  • ALTIN 2.927,25 %0.19
  • BİST100 9.164 %0.60
  • BITCOIN 62.950 %1.45
  • ETHERIUM 2.443 %0.79
25°
1 ay önce Güncel

Sakarya'da görüldüğü iddia edilen maymun çiçeği vakasıyla ilgili, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu hastanın belirtilerinin maymun çiçeği (mpox) ile uyumlu olmadığı ve hastalığın başka bir sebepten kaynaklandığı belirtildi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi sürecine ilişkin bugün düzenlenen oturumda gergin anlar yaşandı. Meclis'teki oturumda çıkan tartışma, milletvekilleri arasında yumruklu kavgaya dönüştü ve Genel Kurul'da arbede yaşandı. Olayların ardından oturuma 45 dakika ara verildi.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılına ilişkin yayınladığı yeni genelgede, halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerini denetim altına alacağını duyurdu. Bakanlığın genelgesi, örgün eğitim sistemi dışında kalan ve Türkiye'nin birçok ilçesinde farklı alanlarda eğitim hizmeti veren halk eğitim merkezlerinin, yeni eğitim öğretim yılında daha planlı ve öngörülebilir bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyor.

1 ay önce Güncel

AFAD'ın açıklamasına göre, Suriye'nin Hama şehrinde meydana gelen iki ardışık deprem, Türkiye'nin güney bölgelerinde de hissedildi. İlk olarak, 5.2 büyüklüğündeki deprem saat 13:15 sularında gerçekleşti. Depremin derinliği 7.16 kilometre olarak kaydedildi. Bu sarsıntı, Hatay ve Gaziantep illerinde de hissedildi.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği virüsü ile ilgili acil durum ilan etmesinin ardından Sakarya'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvuran 34 yaşındaki Senegalli bir kadın, maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 23 Temmuz'da maymun çiçeği virüsü için “küresel acil durum” ilan etti. Covid-19 pandemisinin devam ettiği günlerde maymun çiçeği vakaları da artış gösteriyor. İşte maymun çiçeği virüsünden korunmanın beş yolu haber detayımızda.

1 ay önce Güncel

İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, büyük bir paniğe neden oldu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına, havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ediliyor.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerine dair olumlu gelişmeleri duyurdu. Şimşek, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin son 10 aydır iyileştiğini ve yıllık enflasyonun ağustosta belirgin şekilde düşmesini beklediklerini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli düzenlemeleri içeren bir genelge yayımladı. Genelge, 81 ildeki okullarda bu yıl uygulanacak yeni tedbirler ve düzenlemeler hakkında detaylar paylaşıldı.

1 ay önce Güncel

Geçtiğimiz yıl Afrikalı öğrencilerle gündeme gelen Karabük Üniversitesi, bu kez maymun çiçeği virüsü nedeniyle tekrar dikkatleri üzerine çekti. Üniversite yönetimi, sağlık risklerine karşı titizlikle hareket ettiklerini ve sürecin yakından izlendiğini açıkladı.