• DOLAR 34,25 %0.03
  • EURO 37,64 %0.00
  • ALTIN 2.909,24 %-0.42
  • BİST100 9.031 %-0.86
  • BITCOIN 63.780 %1.8
  • ETHERIUM 2.504 %2.04
24°
1 ay önce Güncel

ABD Başkanı Joe Biden, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen ateşkes müzakerelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İsrail ile Hamas arasında uzun süredir devam eden çatışmaların sona erdirilmesi ve esirlerin serbest bırakılması amacıyla yapılan müzakereler hakkında konuşan Biden, "Ateşkes ve esir anlaşması sağlamaya hiç olmadığımız kadar yakınız." ifadelerini kullandı.

1 ay önce Güncel

İzmir’in Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde başlayan orman yangını hızla yayılmaya devam ediyor. Alevlerin yerleşim yerlerine kadar ulaşmasıyla birlikte bölgedeki birçok ev tehdit altında. Gelen son bilgilere göre, yangın bazı binaların çatılarına sıçradı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bir vatandaşın balkondan kaydettiği görüntülerde, bir binanın çatısının alevler içinde kaldığı anlar net bir şekilde görülüyor.

1 ay önce Güncel

Serkan İçelli, "ölü fay" olarak adlandırılan fay hatlarının hala yıkıcı depremler üretebileceğini belirterek, Türkiye genelinde depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu

1 ay önce Güncel

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

1 ay önce Güncel

İş Bankası, yeni iş fırsatları arayanlar için önemli bir duyuru yaptı. Banka, Türkiye genelinde 12 farklı ilde şubelerine memur alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Çinli Ganfeng Lityum Grubu, Türkiye'de Yiğit Akü ile ortaklık kurarak 500 milyon dolarlık yatırımla yılda 5GWh lityum pil üretim kapasitesine sahip bir tesis açacak

1 ay önce Güncel

Öğretmenlerin 2024 Yılı Yaz Dönemi Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Atama Sonuçları açıklandı.

1 ay önce Güncel

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne yönelik yeni eğitim ve öğretim planlarını devreye soktu. Bu model çerçevesinde düzenlenen eğitim programları, eğitici eğitimleriyle 3 Haziran 2024'te başladı. Öğretmenlerin bu yeni modele uygun şekilde eğitim almaları ise 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki çalışma dönemi boyunca devam edecek.

1 ay önce Güncel

ÖSYM, 2024-YKS kapsamında spor bilimleri alanında yapılacak Özel Yetenek Sınavı'na (ÖZYES) girecek adaylar için sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bulunan Tapu Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda, 2'si tapu müdürü olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tapu işlemlerinde maddi menfaat karşılığında usulsüz işlemler yapıldığına dair iddialar üzerine teknik takip başlatıldı.