• DOLAR 34,26 %0.04
  • EURO 37,65 %-0.01
  • ALTIN 2.909,86 %-0.40
  • BİST100 9.032 %-0.85
  • BITCOIN 62.990 %0.66
  • ETHERIUM 2.449 %0.56
19°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mazeret tayinleri sonrası yaşadığı yer değişikliği sorunlarına yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu. MEB'in açıklamasına göre, bu yıl öğretmenlerin il ya da ilçe emri talep edebilme hakkının devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Bakanlık, "Yeni bir çalışma gerçekleştirmeyi planlıyoruz" ifadesiyle bu konuda önemli bir adım atacağını belirtti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tüm illerde uygulamaya yönelik yeni bir genelge yayımladı. Bu model, öğrencilere zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini desteklemek amacıyla kapsamlı bir eğitim yaklaşımı sunacak.

1 ay önce Güncel

Erzincan'ın Sakaltutan Geçidi'nde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarda deneme sınavlarının yapılmayacağını duyurdu. Bakanlığın yayımladığı genelgeye göre, öğrencilerin akademik başarılarına göre sıralama yapacak ve onları bir yarışa dâhil edecek şekilde il, ilçe ve okul geneli sınavların uygulanması yasaklandı.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de konut satışları temmuz ayında yüksek faize rağmen %16 artış gösterdi. Bu durum, konut piyasasında dikkat çeken bir hareketliliğe işaret ediyor. Sektör temsilcileri, şu anda "düşük fiyat-yüksek kira" döneminin yaşandığını belirterek, konuta olan ilginin sürebileceğini ifade ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kira getirilerinin artması, yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak Bakan Mehmet Şimşek'e ait olduğu iddia edilen sahte röportaj ve fotoğraflarla gerçekleştirilen dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulundu.

1 ay önce Güncel

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli bir adım atarak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni uygulamaya koyuyor. Bu kapsamda okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde yeni eğitim modeli uygulanacak.

1 ay önce Güncel

Oyuncu Tuncay Akça kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

1 ay önce Güncel

Samsun'da gece yarısı denize giren Zeynep Arslanoğlu'nun cansız bedeni, kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarının üçüncü gününde bulundu.

1 ay önce Güncel

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davanın seyrini değiştirebilecek nitelikteki gizli tanık ifadeleri ortaya çıktı. Tanık E.Ç., Polat'ın 2017 yılında KKTC'de yasa dışı bahis ağına dahil olduğunu ve "Jasminebet" isimli sitenin yetkilerinin kendisine verildiğini itiraf etti. Polat'ın paralarını şirketlerinde gezdirip KKTC'ye aktardığı belirtilen tanık, soğuk cüzdanlar üzerinden yapılan bu işlemlerin detaylarını savcılıkla paylaştı.