• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.885 %3.53
  • ETHERIUM 2.447 %1.65
17°
1 ay önce Güncel

İstanbul, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışlarla karşı karşıya kaldı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrasında, şehrin çeşitli bölgelerinde sağanak yağışlar etkili oldu ve cadde ile sokaklarda su birikintileri oluştu. AKOM, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda çevreci uygulamaları teşvik etmek amacıyla "yeşil bayrak" uygulamasını hayata geçireceğini duyurdu. Bu uygulama, okulların enerji verimliliğini artırmak, kaynakları verimli kullanmak ve çevre bilincini geliştirmek için başlatıldı.

1 ay önce Güncel

Son zamanlarda yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine dair çıkan iddialara Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yanıt geldi. Bakan Bolat, sosyal medyada dolaşan ve yeşil pasaporta dahil edileceği belirtilen meslek gruplarının yanlış bilgi olduğunu belirterek, “Uygulamayı genişletmiyoruz. Yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız” dedi.

1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrenciler için sağlanan 'Ulaşım Desteği'nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini açıkladı. Bu destek, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla sunulacak.

1 ay önce Güncel

İzmir'de yaşanan olayda, bir baba 4 çocuğundan 3'ünü öldürdü ve kendini yaraladı.

1 ay önce Güncel

Okula yeni başlayan çocukların uyum süreci, ebeveynler için zorlu bir dönem olabilir. Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, bu süreçte anne ve babalara önemli tavsiyelerde bulundu. Öziç, çocukların okula alışmalarının genellikle 1-2 hafta sürdüğünü, ancak bu sürecin 3 haftayı aşması durumunda uzman desteği alınması gerektiğini vurguladı. "Acele etmeyin, zamanla okulun güvenli bir yer olduğunu hissedecektir" diyen Öziç, ebeveynleri sabırlı olmaya davet etti.

1 ay önce Güncel

Yeni eğitim öğretim yılı için öğretmenler kurulu toplantısının gündem maddeleri belirlendi. 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında yapılacak toplantıda, eğitim-öğretim sürecinin çeşitli yönleri ele alınacak.

1 ay önce Güncel

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 2 bin 750 liradan işlem görüyor. Dün, dolar/TL'nin hareketi ve altının ons fiyatındaki yükselişle birlikte 2 bin 800 lirayı test eden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,26 artışla 2 bin 751 liradan kapattı.

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası'nın ağustos ayı sektörel enflasyon beklentileri raporuna göre, vatandaşların 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 73,1'e yükseldi.

1 ay önce Güncel

Türkiye, akaryakıt sektöründe büyük bir devrim yapmaya hazırlanıyor. 8 milyon araç sahibini ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile vergi kayıplarının önüne geçilecek ve cari açık azaltılacak. Tüm araçlara zorunlu olarak takılacak olan dijital etiketler, akaryakıt alımlarında usulsüzlüklerin önüne geçmeyi hedefliyor. Düzenleme ile her yıl milyarlarca liralık vergi kaybının son bulması bekleniyor.