• DOLAR 34,18 %-0.03
  • EURO 37,22 %-0.01
  • ALTIN 2.944,29 %0.60
  • BİST100 8.947 %0.98
  • BITCOIN 67.401 %3.22
  • ETHERIUM 2.600 %1.29
18°
1 ay önce Güncel

Son bir yılda Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan reel bazlı düşüş, kiralara da yansıdı. Ancak, satılık konutlardaki fiyat düşüşü, kira fiyatlarındaki gerilemenin önüne geçti. Haziran ve temmuz aylarında son 13 yılın en düşük amortisman süreleri kaydedildi. Bu durum, yatırım için konut almanın mantıklı olup olmadığını gündeme getiriyor. Peki, konut fiyatları daha da düşer mi? Yatırım yapmak için en uygun il hangisi?

1 ay önce Güncel

Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen kan donduran olayda, Mehmet A. isimli şahıs, kiralık otomobilini kendisine vermeyen arkadaşı Caner Çiçek’i tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından Mehmet A.’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım, görenleri hayrete düşürdü.

1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlerin alacağı ek ders ücretlerinde bazı değişiklikler yaşanacak. Bu değişiklikler, özellikle seçmeli derslerin farklılaşması nedeniyle bazı öğretmenlerin daha az ek ders ücreti almasına yol açacak.

1 ay önce Güncel

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul'da ağustos ayında enflasyon artış kaydetti. İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, ağustos ayında bir önceki aya göre %1,73 artarken, yıllık bazda %61,57 olarak kaydedildi. Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık bazda %46,87 artış gösterdi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emeklilik sisteminde yapılması planlanan güncellemelerle ilgili önerilerini dile getirirken, erken emekliliğin ülke ekonomisine zarar verdiğini vurguladı. Ergün, "Daha fazla prim ödeyen ya da daha çok çalışan, daha az çalışandan daha az emekli maaşı almamalı" diyerek, yeni sistemde adaletin sağlanması gerektiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Yenilenmiş araçlarda tüketiciye verilecek olan garanti, sektörde uzun süredir sorun olan suistimallerin önüne geçerek, güvenli bir ikinci el araç piyasası oluşturmayı amaçlıyor. Bu düzenlemeler, tüketiciler için "devrim niteliğinde" değişiklikler getirirken, noterlerde yaşanan yoğunluğun kısa sürede normale döneceği tahmin ediliyor.

1 ay önce Güncel

CHP'de Eylül ayında yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

1 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yapılan saldırı nedeniyle adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

İran'ın eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin nihai rapor yayınlandı. İran Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı uzman bir heyet tarafından hazırlanan raporda, kazanın ana sebebinin "bahar mevsiminde bölgedeki karmaşık iklim şartları" ve "aniden yükselen yoğun sis tabakası" olduğu belirtildi.

1 ay önce Güncel

Türk sinemasının tanının oyuncularından Ahu Tuğba, 69 yaşında yaşamını yitirdi. Gazeteci Hakan Solaker, Ahu Tuğba’nın evinde ölü bulunduğunu duyurdu.