• DOLAR 34,26 %0.26
  • EURO 37,22 %0.40
  • ALTIN 2.991,32 %1.25
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.218 %2.12
  • ETHERIUM 2.651 %2.04
7°
1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimdeki ilerlemeleri, teknoloji bağımlılığına karşı alınacak önlemleri ve Maarif modelinin hedeflerini vurgulayarak yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için öğretmenlere verilecek hazırlık ödeneğinin detaylarını açıkladı. Bakanlık tarafından 21 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan resmi yazıya göre, bu yılki hazırlık ödeneği 4.085,08 TL olarak belirlendi. Ödenek, 2 Eylül 2024 tarihinden itibaren öğretmenlerin hesaplarına yatırılacak.

1 ay önce Güncel

Ekonomiyi 2025-2027 dönemi için şekillendirecek yeni Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Programda, kredi kartı limitlerine ilişkin dikkat çekici düzenlemeler yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan OVP'de, finansmana erişim, üretim kapasitesinin artırılması ve sanayi yatırımlarının desteklenmesi gibi birçok başlık ele alındı.

1 ay önce Güncel

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş partisinden istifa etti.

1 ay önce Güncel

Bakan Murat Kurum, Vaniköy'deki kaçak yapıların yıkımını savunarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu süreci engellemeye çalıştığını ve suçluluk psikolojisiyle hareket ettiğini belirtti

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklanan OVP ile enflasyon hedefleri yükseltilirken, büyüme tahminleri düşürüldü ve emeklilere yapılacak zam oranları enflasyon verilerine göre belirlendi

1 ay önce Güncel

Yeni Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, sosyal güvenlik mevzuatının iş gücü piyasasının değişen koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor. 2025-2027 dönemini kapsayan programda, sosyal güvenlik sisteminin uzun vadeli mali sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve yeni çalışma biçimlerine uyum sağlanması ön planda.

1 ay önce Güncel

Aksaray'da ehliyetsiz araç kullanırken polise yakalanan genç sürücünün yakını olan bir kadın, hem kamu personeli olduğunu iddia etti hem de polise yasal olmayan bir işlem teklifinde bulundu. Teklifin reddedilmesi üzerine kadın ve iki yakını, görevdeki basın mensuplarına saldırarak küfür ve tehditlerde bulundu.

1 ay önce Güncel

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, üniversite eğitimi için başka şehirlere gidecek öğrencilerin kiralık ev arayışlarının arttığını belirtti. Bu süreçte özellikle sahte veya inşaat aşamasındaki konutların proje fotoğraflarıyla ilan veren dolandırıcıların sayısında ciddi bir artış yaşandığını vurguladı. Uçar, bu dolandırıcılığın önüne geçilmesi amacıyla 15 Eylül itibarıyla elektronik ilan doğrulama sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

2025-2027 dönemi Orta Vadeli Programı (OVP) kapsamında, ekonomik kayıt dışılığı ve sahte belge kullanımını önlemek için yapay zeka teknolojileri kullanılacak. Yeni uygulamalarla vergi kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesi, vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin azaltılması hedefleniyor.