• DOLAR 34,47 %0.32
  • EURO 37,29 %0.45
  • ALTIN 2.994,53 %1.36
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.035 %0.2
  • ETHERIUM 2.641 %0.34
7°
1 ay önce Güncel

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde İran sorumlusu olan "Nujiyan Amed" kod adlı Saliha Akbıyık'ı Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

1 ay önce Güncel

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve tahliye edilen Engin Polat'ın serbest bırakılması sonrası dikkat çeken bir açıklama yaptı. Polat ve eşi Dilan Polat'ın, üç ayrı suçtan 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada tahliye edilmeleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Özdağ, bu tahliyeye ilişkin sosyal medya hesabında "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum ama yazamıyorum," diyerek imalı bir paylaşımda bulundu.

1 ay önce Güncel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin tüzük kurultayında Kasım 2025'te erken genel seçim yapılması çağrısında bulundu. Özel, "Bu milletin 5 yıl daha dayanacak gücü yok, bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet CHP'nin iktidarını beklemekte," diyerek erken seçim ihtiyacına vurgu yaptı. Özel, erken seçim çağrısını destekleyenlerin arttığını ve erken seçim beklentisinin anketlerde yüzde 50'yi geçtiğini ifade etti.

1 ay önce Güncel

Samsun'un Atakum ilçesinde devriye gezen polis ekiplerine direnip bir polis memurunun üniformasını yırtan kişinin Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan komiser yardımcısı O.C. (28) olduğu ortaya çıktı.

1 ay önce Güncel

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kafede çıkan silahlı kavgada iki kardeş hayatını kaybetti. Olay, Kozluk Mahallesi'ndeki kafede yaşandı. Ağabeyi A.A. (30) ile kafeye gelen H.A. (27), işletme sahipleriyle henüz bilinmeyen bir sebeple tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle silahlı çatışma çıktı ve ağabey ile kardeşi ağır yaralandı.

1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinden de başvuru almaya başladıklarını hatırlatan Göktaş, bugüne kadar 12.132 genç çiftin fona başvurduğunu ve şartları karşılayan yaklaşık 4.000 çiftin bu fondan yararlandığını belirtti.

1 ay önce Güncel

Orta Vadeli Plan’da (OVP) yer alan yeni düzenlemelerle kredi kartı kullanımında önemli değişiklikler yapılacak. Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumlu hale getirilmesi hedeflenirken, bu doğrultuda SGK verileri ile Risk Merkezi verilerinin entegrasyonu sağlanacak. Bu adım, kredi limitlerinin daha gerçekçi ve kontrollü bir şekilde belirlenmesine yardımcı olacak.

1 ay önce Güncel

Aksaray’da yaşanan olayda, B.S. isimli bir kadın, kendisiyle ilişkiye girdiği ve adını çıkardığı iddiasıyla A.B. isimli bir adamı kafede otururken takip edip silahla vurdu. Çiftlik Mahallesi'ndeki bir kafede çay içen A.B., B.S.'nin aniden kafeye girip ateş açması sonucu vücuduna üç kurşun isabet etti. Yaşanan olay güvenlik kameralarına yansırken, saldırının ardından kadın hiçbir şey olmamış gibi kafeden ayrıldı.

1 ay önce Güncel

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris Delikyol Koyu'nda bulunan villasına yıkım kararı alındı. 2018 yılında satın aldığı bu villa, birinci derecede sit alanında yer aldığı ve kaçak yapı statüsünde olduğu gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından incelemeye tabi tutuldu. Yapı kayıt belgesi iptal edilen villanın, imara aykırı olarak izinsiz ek binalar içerdiği ve bölgenin "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsüne aykırı yapılar barındırdığı belirlendi.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 9 Eylül 2024 Pazartesi günü için planlanan ilk dersin konusunu "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" olarak belirledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasının ardından, bakanlık tarafından resmi yazı yayımlanarak ders planları da açıklandı.