• DOLAR 34,30 %0.03
  • EURO 37,00 %-0.07
  • ALTIN 3.015,78 %-0.45
  • BİST100 8.908 %0.00
  • BITCOIN 67.700 %1.04
  • ETHERIUM 2.490 %0.76
11°
1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal güvenlik sisteminde değişikliğe gidilmeyeceğini, bunun yerine tamamlayıcı hamleler yapılacağını belirtti. Emeklilere yapılan zamların enflasyonun 2 katı olduğunun altını çizen Yılmaz, enflasyon mesajı da verdi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikasını sürdürmesiyle birlikte, bankaların mevduat faiz oranları rekor seviyelere ulaştı. Yatırımcılar, Türk Lirası mevduat hesaplarından elde edilecek kazançları artırmak için bankaların sunduğu faiz oranlarını yakından takip ediyor. Bazı bankaların yüzde 54’e varan faiz oranları sunması, yatırımcılar için cazip fırsatlar oluşturdu. İşte bankaların güncel mevduat faiz oranları ve 1 milyon liranın getirisi hakkında detaylar.

1 ay önce Güncel

Bitcoin, ABD enflasyon verileri sonrası volatilitede düşüş yaşasa da toparlanma belirtileri gösterirken, madenciler zorlanmaya devam ediyor ve spot ETF'lerde net çıkışlar sürüyor

1 ay önce Güncel

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Suriye arasındaki ticaretin sağlanacağı yeni gümrük kapısının açılışını gerçekleştirdi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yapılan açılışta konuşan Bakan Bolat, "Suriye ile çatışmasız ve barışçı bir siyasi çözümün ortaya çıkması için çabaların yoğunlaştığı bu dönemde ticaret, Suriye'nin yeniden imarı ve ekonomik faaliyetlerin canlanması açısından çok hızlı bir akış sağlayacaktır. Bu nedenle gümrüklerimizi o güne hazırlıyoruz" dedi.

1 ay önce Güncel

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler ara tatil tarihlerini merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, ara tatil ve yarıyıl tatili tarihleri netleşti. İşte detaylar.

1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tekirdağ'da şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin entübe durumda bulunduğunu açıkladı. Bakanlık, bebeğin kardeşinin de devlet korumasına alındığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Adana cinayet dedektifleri, Konya'da 6 ay önce kaybolan 61 yaşındaki Murat Açkan'ın üvey yeğeni tarafından öldürüldüğünü ve cesedinin çiftliğe gömüldüğünü belirledi. Şüpheli Fahri Demirdüzen, cinayeti itiraf etti ve olayın detaylarını anlattı.

1 ay önce Güncel

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasındaki okul, bu yıl eğitim öğretime yalnızca 9 yaşındaki Hasret Aydın ile başladı. Yaşlıdal mezrasındaki 16 haneli ve yaklaşık 100 nüfuslu Dağseven Mahallesi'nde bulunan okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaz tatilinde temizlik ve bakım çalışmaları yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirildi.

1 ay önce Güncel

Ankara 3. İdare Mahkemesi, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavındaki bir soruyu, "okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı" gerekçesiyle iptal etti. Karar, sınav sürecine ilişkin önemli tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

1 ay önce Güncel

2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavındaki bir soru, Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme, sorunun “okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı” gerekçesiyle geçerliliğini yitirdiğine hükmetti.