Güncel

SPK'den 14 kişiye geçici işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Escar Filo Kiralama Hizmetleri AŞ (ESCAR) pay piyasasında belirli işlemler nedeniyle 14 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulama kararı aldı. SPK tarafından yapılan açıklamada, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan bir fiilin gerçekleştirildiğine dair makul şüphe bulunması üzerine bu adımın atıldığı belirtildi.

Abone Ol

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Escar Filo Kiralama Hizmetleri AŞ (ESCAR) pay piyasasında belirli işlemler nedeniyle 14 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulama kararı aldı.

SPK tarafından yapılan açıklamada, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan bir fiilin gerçekleştirildiğine dair makul şüphe bulunması üzerine bu adımın atıldığı belirtildi.

Kararın amacı, yatırımcıların hak ve yararlarını koruma altına almak ve yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemleri engellemektir.

Geçici işlem yasağı, 7 Ağustos tarihinden itibaren 14 kişi için uygulanmaya başlayacak ve 6 ay boyunca borsalarda işlem yapmalarına izin verilmeyecektir.