Gaziantep'te, elektrikçilik yapan 40 yaşındaki Ercan Öztürk, Suriyeli bir grup tarafından şehir dışına kaçırıldı ve başına silah dayayarak işkenceye uğradı. Olay, şehrin güvenliğini sorgulatacak kadar korkutucu bir hal aldı.

Öztürk, aralarında husumet bulunan Mehmet ve Fahri D. tarafından iki ay içinde üç kez tehdit edildiğini belirtti. Bu tehditler sonrası, polise giderek şikayette bulundu. Ancak tehditler devam etti ve Suriyeli bir grup tarafından "elektrik arızası" bahanesiyle çağrılarak kaçırıldı. Öztürk, "İndiğimde arkamda duran kafama vurdu ve küfür etmeye başladı. Beni dövmeye başladılar. Aynı anda da yaptıkları işkenceyi videoya aldılar" şeklinde konuştu.

14Szt11Aistizmantanktrbadnjpg C Fl4 E Og6 I Ei S9Rr1 V9 C0 Q

Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na

Kaçıran grup, bir aracın geldiğini görünce panikleyerek olay yerinden kaçtı. Öztürk, hastaneye giderek darp raporu aldı ve daha sonra kendisini kaçıran Suriyeli 5 kişi tarafından tekrar tehdit edildiğini ifade etti. "Bize birkaç gün içinde Suriye’ye geçeceğiz. Videoyu biz gittikten sonra kullan" dedikleri söylendi.

Öztürk, şikayet dilekçesinde, telefonunun, 850 TL parasının ve hırdavat takımının gasp edildiğini belirtti. Kaçırıldığı esnada Suriyelilerin birine telefonunu verdiğini ve tehditle kendisinden şikayetini geri çekmesini istediklerini aktardı.