Oda fiyatlarında rekor artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2024 yılı Haziran ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre, en yüksek fiyat artışı %90,67 ile lokanta ve otellerde yaşandı. Neredekal.com'da listelenen 23 binden fazla konaklama tesisine ait veriler incelendiğinde ise, 2024 yılı Haziran ayında Türkiye genelinde konaklama tesislerinin 1 gecelik oda fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre ortalama %73 arttı. Haziran ayında en yüksek artış %97 ile Mersin'de gerçekleşti. Mersin'i %90'lık artışla Balıkesir, %85'lik artışla da Çanakkale takip etti.

Tatilcilerin gözdesi Antalya

Bayram tatilleri sonrası yaz tatili aramaları hız kesmeden devam ediyor. Bayram dönemlerinde favori olan Antalya, yaz tatili döneminde de popülerliğini sürdürüyor. Tatilciler, bütçelerine uygun tatil aramaları yaparken en çok Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Balıkesir gibi destinasyonları tercih ediyor.

Konsept tercihlerinde değişim

Tatilcilerin konaklama tercihleri de aramalara yansıyor. Her şey dahil otel aramaları %60, apart otel aramaları %131, pansiyon aramaları %45, bungalov aramaları ise %196 oranında artış gösterdi. Bu verileri değerlendiren Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, "Tatil severler bu yıl yoğun bir tatil dönemi geçiriyor. Temmuz ve Ağustos dönemi için tatil planları yapılmaya devam ediyor. Erken rezervasyon fırsatlarını kaçıranlar, otellerin sundukları son dakika fırsatlarına yöneliyor. Herkes bütçesine uygun tatili planlamaya çalışıyor ve aramalarda hala Antalya ön planda. Antalya, her bütçeye uygun konaklama alternatifleri sunuyor." dedi.

Yaz tatili aramaları hız kesmiyor

Bayram tatilleri sonrası yaz tatili için aramalar devam ederken, tatilcilerin en çok aradığı destinasyonlar arasında Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Balıkesir yer alıyor. Herkes, bütçesine ve tatil beklentilerine uygun seçenekleri değerlendirmek için çeşitli konaklama alternatiflerini inceliyor. Ancak konaklama fiyatları son dönemde cep yakıyor.