Güncel

TBMM açılışında ayağa kalkmayan millet vekilleri belli oldu

TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salona girişi sırasında yaşanan bir ayrıntı dikkat çekti. CHP'li ve DEM Partili bazı milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişinde ayağa kalkmadığı ortaya çıktı.

Abone Ol

CHP’li Özgür Özel ilk olarak ayağa kalktı

Geçmişte CHP Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'a geldiğinde ayağa kalkmıyordu. CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde milletvekilleri genellikle yerlerinde oturmayı tercih ediyordu. Ancak bu yıl, CHP’nin yeni lideri Özgür Özel’in farklı bir tavır sergilediği görüldü. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişinde ayağa kalktı ve ardından CHP'li milletvekillerinin büyük çoğunluğu da Özel'e eşlik ederek ayağa kalktı.

Ayağa kalkmayan CHP'li milletvekilleri kimler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona girişi sırasında, CHP Grubu'ndan Uğur Bayraktutan, Okan Konuralp ve Engin Altay ayağa kalkmadı. Bu isimlerin yerlerinde oturmaya devam etmesi, açılış töreninde dikkat çeken anlardan biri oldu.

DEM Parti Grubu Erdoğan'ın girişinde ayağa kalkmadı

Tören sırasında sadece bazı CHP milletvekilleri değil, DEM Parti Grubu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişi sırasında ayağa kalkmadı

Barış Yarkadaş: CHP Grubu, ayağa kalkmaları için uyarıldı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TV100 yazarı Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Yarkadaş, CHP'li milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkmaları yönünde Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından uyarıldığını söyledi. Yarkadaş, önceki yıllarda CHP’li vekillerin Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkmadığını, ancak çıkarken kalktıklarını hatırlatarak, bu yılki değişikliğin altını çizdi.

Yarkadaş'ın paylaşımı şu şekildeydi:
"CHP Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkacak. @tv100 için edindiğim bilgiye göre, bu karar Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildi. CHP’li vekiller, geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkmıyordu. Vekiller, Erdoğan salondan çıkarken ayağa kalkıyordu."