Güncel

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yeni Anayasa İçin Tarih Verdi! Beklenenden de Yakın

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için Meclis'te bulunan partileri ziyaret ederek destek aramaya devam ediyor

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları öncesinde Meclis'te grupları bulunan partileri ziyaret ediyor.

Yeni anayasa turu kapsamında ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti ve ardından DEM Parti eş genel başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Bugün ise AK Parti grubunu ziyaret ederek Grup Başkanı Abdullah Güler ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaret sonrasında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile birlikte kameraların karşısına geçti.

Güler, "Sivil, demokratik ve çoğulcu bir anayasa yapılmasını arzuladığımızı belirtmek isterim. Bu konuda her türlü desteği vereceğimizi kendisine ifade ettik. 82 Anayasası'ndan kurtulmamız gerekiyor. Sivil demokratik bir anayasa yapılmalıdır." dedi.

Numan Kurtulmuş ise şunları söyledi: "TBMM'de grubu bulunan 6 siyasi partimizle görüşmelerimizi tamamladık. Diğer siyasi partilerin de görüşlerini alacağız. Önümüzdeki yasama döneminde, yani ekim ayından itibaren içerikle ilgili görüşmeler başlayabilir."

"Partilerin anayasası olmaz, anayasa teklifleri olur." İfadelerini kullandı.