Güncel

TCMB'den rekor düzeyde döviz alımı! Rezervler artıyor...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 10 Mayıs Cuma günü swap hariç net rezervlerinde 4,2 milyar dolarlık bir artış sağlayarak tarihi bir iyileşme kaydetti.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 10 Mayıs'ta gerçekleştirilen işlemlerle, swap hariç net rezervlerde 4,2 milyar dolarlık bir artış sağlandı. Artış, TCMB'nin şuana kadarki kaydettiği en yüksek günlük döviz alımını olarak kayıtlara geçti.

Rezervlerdeki iyileşme ne anlama geliyor?

10 Mayıs itibarıyla Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervleri, eksi 23,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Söz konusu durum, Mayıs 2020'den bu yana rezervlerde görülen en iyi seviye olarak kayıtlara geçti. Analistler, bu iyileşmenin, özellikle seçimler sonrasında yapılan toplam 41,8 milyar dolarlık döviz alımı ile desteklendiğini belirtti.

Rezervlerdeki artış, yabancı yatırımcılar ve piyasa gözlemcileri tarafından olumlu bir sinyal olarak algınlandı. Merkez Bankası'nın rezerv politikalarındaki bu pozitif yönelim, uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisine olan güveni artırmaya devam ediyor.