Güncel

TEKNOFEST'in sıradaki durağı belli oldu! 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek...

Dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji festivali Adana'da düzenlenecek.

Abone Ol

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFEST için planların yapılmasını önerdi. Bayraktar, "TEKNOFEST mevsimi kendini hissettirmeye başladı! 2-6 Ekim tarihleri arasında ailecek Adana'dayız! Planlarımızı TEKNOFEST'e göre yapalım" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST 2024'e büyük ilgi bekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı) ana yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, bu yıl 7. kez düzenlenecek. Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları, medya ve üniversitelerin destekleriyle hayata geçirilen festival, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Festivalde neler olacak?

TEKNOFEST 2024, katılımcılara zengin bir program sunacak. Hava gösterileri, bilim şovları, TEKNOFEST keşif oyunu, simülasyon deneyim alanları, eğitici atölyeler, etkinlik stantları ve konserler gibi birçok etkinlik festivalde yer alacak. Bu etkinlikler, teknoloji ve bilim meraklılarını bir araya getirecek.

Rekor katılım bekleniyor

Her yıl daha fazla yarışma kategorisi ile teknoloji tutkunlarını bir araya getiren TEKNOFEST, bu yıl da iddialı bir program hazırladı. 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek yarışmalara, 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacı katılacak. "Teknoloji Geliştiren ve Üreten Bir Türkiye" hedefiyle gerçekleştirilen yarışmalarda, toplamda 30 milyon lira ödül ve 55 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak.

Adana, teknoloji ve yeniliğin merkezi olacak

TEKNOFEST 2024, Adana’da teknoloji ve yenilik rüzgarı estirecek. Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek etkinlikler, hem bölgeye hem de Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacak. Festival, teknolojiye ilgi duyan herkesi bir araya getirerek, yeni fikirlerin ve projelerin ortaya çıkmasına olanak tanıyacak.