Japonya kökenli elektronik lideri Toshiba'nın, satışlarındaki düşüşten dolayı şrketi yapıllandıracağı ve personel sayısını azaltacağı belirtildi. Bu konuda, firma kasım ayına kadar ülke içinde 4 bin personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu işten çıkarmalar, ülke içindeki toplam personel sayısının yüzde 6'sına tekabül ediyor.

Yeni Vergi Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu: İşte Madde Madde Değişiklikler Yeni Vergi Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu: İşte Madde Madde Değişiklikler

Toshiba Üst Yöneticisi (CEO) Şimada Taro açıklamalarında, "acı veren bir karar" olarak adlandırdığı işten çıkarmalar hakkında "Toshiba'nın, bir 100 yıl daha hayatta kalması için bu gerekli" ifadelerini kullandı. "Güçlü bir sorumluluk duygusu hissettiğini" söyleyen Şimada, reformlar vasıtasıyla firmanın "halkın ihtiyaç duyduğu bir işletmeye dönüşmesi" gerektiğini savundu.

.

Fşrmayı tekrar büyüme yoluna koymak için adımlar atacaklarını söyleyen Şimada, "Toshiba'nın en iyi versiyonunu hayata geçirebilmeye yüzde 100 hazırlandıklarını" belirtti.


Halihazırda olan gücünü altyapı, enerji ve dijitalleşme gibi büyüme alanlarına ayıracak olan Toshiba, yan kuruluşları çalışmalara dahil ederek, ihtiyaç dışı operasyonları en aza indirmeyi düşünüyor.

Japon elektronik lideri, Nisan 2023-Mart 2024 sürecini içeren 2023 mali yılında 74,8 milyar yen (481 milyon dolar) net zarara uğradığını paylaşmıştı.