Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi

Zam oranları nasıl belirlenecek?

Erdursun, 6 aylık enflasyon verilerine dayanarak memur ve emekli maaş zamlarının belirleneceğini ifade etti. 3 Haziran'da açıklanacak Mayıs ayı enflasyonunun ardından sadece Haziran ayı verileri kalacak. Erdursun, "Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Haziran ayının enflasyon verileri ay ay açıklanıyor. 4 ayda 18.72’lik bir enflasyon oluştu. Bu enflasyon farkı SSK ve Bağ-Kur’lulara verilecek" dedi.

Net zam ne zaman belli olacak?

Mayıs ayı enflasyonunun 3 Haziran'da açıklanacağını belirten Erdursun, Haziran ayı enflasyonunun ise 3 Temmuz'da belli olacağını söyledi. Erdursun, geçen yıl Mayıs ayında enflasyonun 0.04 olduğunu, bu yıl ise daha yüksek çıkmasının beklendiğini ve yaklaşık yüzde 3 oranında enflasyon beklediklerini dile getirdi.

Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Erdursun, memur ve memur emeklilerinin maaş zamları hakkında şunları söyledi: "Memur ya da memur emeklisi iseniz çıkacak enflasyon farkından 5 puan daha düşüğünü alacaksınız. Çünkü toplu sözleşmede yüzde 15 verilmişti, bunu çıkartıp ikinci dönem toplu sözleşme yüzde 10’u koyacakları için yaklaşık olarak yüzde 20-21 gibi memur ve memur emeklilerinin aylıklarında artış olacak."

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı alanların zammı hakkında da bilgi veren Erdursun, "Bu dönemde en düşük emekli aylığının yine yüzde 25-26 yani ne çıkarsa enflasyon 10 bin liraya da yansıtacaklarını düşünüyorum. En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira civarında olur diye düşünüyorum. Seyyanen artış yapılır mı ya da refah payı verilir mi? Bunların hepsini 3-20 Temmuz arasında göreceğiz" dedi.

Asgari ücrete zam var mı?

Erdursun, Temmuz ayında memur ve emekliye zam olacağını ancak asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtti. "Asgari ücrete net bir artış yapılmayacakmış gibi gözüküyor. En azından asgari ücrete de yeni bir enflasyon farkı şeklinde bir artışın yapılması gerekir diye düşünüyorum. Asgari ücrete artış yapılmayıp enflasyon böyle devam ederse olan ücretlilere olacak" ifadelerini kullandı.

Zam oranları 3 Temmuz'da netleşecek

3 Temmuz'da Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk yarısının enflasyon oranı belli olacak ve memur ile emekli maaş zamları netleşecek.