Güncel

Tercih maratonu sona erdi! Üniversite kayıt süreci başladı

Tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversitelere kayıt süreci bugünden başladı. YKS puanı ile üniversiteye yerleşen ve bir programa kayıt yapma fırsatı yakalayan adaylar, kayıtlarını 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. İşte kayıtlar hakkında bilinmesi gerekenler...

Abone Ol

2024-YKS dönemi sona erdi. Tercih ettikleri üniversitelere yerleşen adaylar için üniversitelerin kayıt maratonu başladı.

YKS yerleştirme işlemlerine göre kayıt fırsatı bulunan adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt yapabilecekler. Online kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Başvurular nereden, nasıl yapılır?

Adaylar, üniversite kayıtlarını e-Devlet platformunda veya üniversitelerin kayıt sistemleri üzerinden gerçekleştirebilecekler. E-Kayıt uygulamasından yararlanan öğrenciler ders kayıt sürecine geçiş yapacaklar.

Yükseköğretim Kurulu raporlarına göre, ek yerleştirme zamanı başlamadan kontenjanların dolmak üzere olduğu belirtildi.

Devlet üniversitelerinin lisans programlarının kontenjanları yüzde 98,8 doluluk oranına ulaştı. Önlisans kontenjanlarının doluluk oranı da yüzde 100 olarak belirtildi. Vakıf üniversitelerindeki genel kontenjanların doluluk oranı ise 91,14 olarak açıklandı.

Ek tercih işlemleri başlayacak

Üniversitelere kayıt işlemleri sona erdikten sonra boş kontenjanlar ilan edilecek. Tercih ettikleri programlardan birine giremeyen üniversite adayları bu zaman diliminde ek tercih haklarını kullanacaklar.