Yurdun büyük bir bölümünde parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç noktaları, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt civarları ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek noktalarının yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı değerlendirildi.

Söz konusu yağışların, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Sivas civarlarında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı olacağı belirtildi.

Sıcaklık seviyelerinin iç noktalarda 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer bölgelerde de önemli bir değişiklik olmayacağı vurgulandı.

Rüzgarın özellikle kuzeyli taraflardan, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda öğle saatlerinde güney tarafından kuvvetli (40-60 km/saat) yağış alan yerlerde yağış snasında bazı yerlerde kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Sivas civarlarında yerel olarak kuvvetli oacağı değerlendirildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda gecikmeler gibi olumsuz durumlara yönelik dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı olacağından; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda gecikmeler gibi olumsuz durumlara yönelik dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Van ve Hakkari kentlerinin dağlık yamaçlarında bulunan kar yağma potansiyelinin yüksek olduğu yağışlar ile Perşembe günü için değerlendirilen yeni yağışlar sebebi ile önümüzdeki bölgede kar erimelerine bağlı olarak yaşanabilecek zorluklara ve heyelan tehlikesine yönelik vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması konusunda çağrı yapıldı.