Güncel

Ticaret Bakanlığı'dan yerli otomobil TOGG'un satış ilanlarına sıkı denetim!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasındaki usulsüzlükleri ve TOGG araçlarına yönelik yanıltıcı ilanları hedef alarak, denetimleri sıkılaştıracağını açıkladı.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin yerli ve milli gururu olan TOGG otomobilleri için piyasada dolaşan satış ilanlarını yakın merceğe aldı. Son zamanlarda çeşitli platformlarda ve ilan sitelerinde gözlemlenen fiyat oynaklıkları, ekstra ücret talepleri ve stokçuluk gibi usulsüzlükler üzerine gelen şikayetlerin ardından bakanlık harekete geçti. Denetim sürecini başlattığını duyuran Bakanlık, sektördeki ihlallerin peşini bırakmayacağını vurguladı.

"Sıkı Denetimler Devam Edecek"

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasında ortaya çıkan yasa dışı uygulamalara da dikkat çekerek, bu tür sorunların üzerine gidileceğini ifade etti. Fahiş fiyatlandırmalar ve gereksiz ekstra ücret talepleri gibi usulsüzlüklerin önüne geçmek için sıkı denetimlerin devam edeceği belirtildi. Yapılan denetimlerle birlikte yasa dışı ilanlarda gözle görülür bir azalma yaşandığı ve araçların piyasada daha dengeli bir fiyat etiketiyle yer aldığı da bakanlık tarafından kaydedildi.

Görüşmeler ve Fiyat Oynaklığı

İlan sitelerinde yer alan ve normal fiyatlarla listelenmiş araçların, görüşmeler esnasında farklı fiyatlarla satılmaya çalışılması gibi durumların da yakın takibe alındığı bildirildi. Bu tür şikayetlerin hızla tespit edilerek yasal işlemlerin başlatılacağı da vurgulandı.

TOGG: Sadece Bir Araç Değil, Milli Bir Değer

Bakanlık, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u sadece bir ulaşım aracı olarak görmemenin önemini vurgulayarak, aracın ülkenin stratejik bir değeri ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. TOGG'un itibarının korunacağı ve milli duyguların suistimal edilmeyeceği açık bir şekilde ifade edildi.