Güncel

Togg adını zirveye taşıdı! T10X "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçildi

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen ve bu yıl 9'uncusu yapılmış olan etkinlikte "Türkiye'de Yılın Otomobili 2024" yarışmasında Togg T10X modeli birinci oldu.

Abone Ol

"Türkiye'nin Otomobil Oscarı" olarak ifade edilen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının birincisi, Rahmi Koç Müzesi'nde gerçkleştirilen etkinlik ile paylaşıldı.

TOPLAMDA 2 BİN 630 PUAN ALDI

Söz konusu yarışmada, OGD üyesi 63 otomotiv gazetecisinden toplamda 2 bin 630 puan toplayamn Togg T10X birinci olarak ayrıldı. Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş da ödül töreninde yer aldı.

3 FARKLI ALANDA BİRİNCİLER BELLİ OLDU

Ödül töreninde bunların dIşında 3 farklı alanda birinciler de açıklandı. "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü Gökçeada’da gerçekleştirilen Renault Austral lansmanı üstlenirken, "Yılın İnovasyonu" ödülü mobilite tecürbesini de tek bir uygulamada adı altına toplayan "Togg Trumore Dijital Deneyim Platformu" ile Togg markasına ve "Yılın Tasarımı" kategorisi ödülü de Kia EV9 almayahak kazandı.

"BU OLDUKÇA SAYGIN VE PRETİJLİ BİR ÖDÜL"

Togg Kurumsal İletişim ve Marka Lideri Çağ Günaçar, törende yaptığı değerlendirmede, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Çağ Günaçar, "Bu oldukça saygın ve prestijli bir ödül. Aynı zamanda Togg olarak bugün 6. yaşımızı kutluyoruz. Böylesine özel bir günde Türkiye'de Yılın Otomobili ve Yılın İnovasyonu ödüllerini de almak bizim için çok anlamlı bir yaş günü hediyesi oldu. Markamızın temsilcileri ve yöneticileri olarak oldukça anlamlı bir ödül elde ettik. Pazara çıktığımız ilk yılımızda bu ödülleri almak onur verici. Ülkemizin milli markası olması dolayısıyla bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları adına aldık." şeklinde konuştu.

"BU DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZIN KANITI"

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık da şu cümleleri ekledi: "Yılın Otomobili bir marka haline geldi. Türkiye'deki otomotiv firmalarının yanı sıra yurt dışındaki ana merkezler tarafından da takip ediliyor. Bu OGD ve Yılın Otomobili organizasyonunun başarısını gösteriyor. Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra diğer kategorilerde verdiğimiz ödüller de büyük ilgi görüyor. Hatta Yılın Otomobili ödülünden bile daha fazla rekabet yaşanıyor. Bu da doğru işler yaptığımızın bir kanıtı." dedi.

28 ADAY OTOMOBİL YER ALDI

"Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının ilk aşamasında, 28 aday otomobil arasından jüri üyelerinin vermiş olduğu puanlar ile en fazla puan alan 7 otomobil finalde kıyasıya mücadele etti.

BİRÇOK ÖZELLİK ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLDİ

Finalde yarışan modeller "tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" gibi bölümlerden geçerek elendi.

"Yılın Otomobilini" ortaya koyan ikinci aşamada ise "BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X, Toyota C-HR Hybrid" finalde mücadeleyi garantiledi.

Oy birliği ve puan durumuna göre birinci olan Togg T10X, "Yılın Otomobili" logosunu bir sene boyunca basın bülteni ve reklamlarında yer verebilecek.

BİRİNCİLİĞE VEDA EDEN OTOMOBİLLERİN PUAN DURUMU

Yarışmanın son bölümünde, "Togg T10X" 2 bin 630, "Renault Austral" 2 bin 550, "Toyota C-HR Hybrid" 2 bin 340, "Hyundai Ioniq 6" 2 bin 150, "Chery Tiggo 8 Pro" 2 bin 120, "BMW 5 Serisi 2 bin 70" ve "Mercedes-Benz E Serisi" 1890 puan alarak, birinciliğe veda ettiler.