e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

TOKİ'nin yeni konut kampanyası vatandaşları heyecanlandırıyor. 4 Eylül'de başlayacak başvurular 8 Eylül'e kadar devam edecek. İşte tüm detaylar ve başvuru şartları.

Başvurular ne zaman başlıyor ve ne zaman sona eriyor?

TOKİ'nin resmi web sitesinde yapmış olduğu açıklamada dikkat çeken yeni bir konut satış kampanyası duyuruldu. Taksitle ev sahibi olmak isteyenler için belirlenen taksit miktarı sadece 4 bin 54 TL. 4 Eylül tarihinde başlayacak başvuru süreci 8 Eylül'e kadar devam edecek.

Kimler başvuru yapabilir?

Başvuru yapacak adaylarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve 18 yaşını aşmış olma gibi temel şartlar bulunuyor. Ayrıca, başvuracak kişilerin, eşlerinin ve velayeti altındaki çocuklarının üzerine Türkiye sınırları içinde bağımsız bir konutunun tapuda kayıtlı olmaması gerekiyor. İlave olarak, başvurulan proje lokasyonunda en az 1 yıl ikamet etme veya il nüfusuna kayıtlı olma koşulu da aranmaktadır.

Başvuruda nelere dikkat etmeli?

Başvuru sahipleri yalnızca kendi hane halkı adına bir kez başvuru yapabilecek. Yani, aynı hane halkından birden fazla başvuru olması durumunda bu başvurular iptal edilecektir. Bu kural, başvuru sahiplerinin kendileri, eşleri ve velayeti altındaki çocukları için de geçerli.

Başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ'nin açıklamasında, kampanyaya katılmak isteyenlerin 2,000 TL başvuru ücreti yatırmaları gerektiği belirtiliyor. Kurada ismi çıkan vatandaşların yatırmış oldukları bu ücret, peşinat olarak kabul edilecek. Şayet kura sonucunda ismi çıkmayanlar olursa, başvuru ücretleri hızlı bir şekilde iade edilecek.