Güncel

Trump'tan saldırı sonrası ilk açıklama: 'Ölmem gerekiyordu'

ABD’de de Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan seçimlerde aday olan Donald Trump, maruz kaldığı suikast girişimi sonrasında ilk açıklamada bulundu. Trump “Benim ölmem gerekiyordu. Ben nadiren kafamı kalabalıktan çeviririm. Fakat sahnede o sırada başka yere bakmasaydım bugün burada konuşuyor olamazdık” dedi.

Abone Ol

ABD’nin 45’nci Başkanı ve Kasım ayındaki seçimlerde aday olan Donald Trump’un maruz kaldığı saldırı sonrası dünya basınında manşetlerde yer aldı. Yapmış olduğu bir miting esnasında kulağından vurularak yaralanan ve sahnede bu saldırının ardından yapmış olduğu hareketlerle seçmeninden destek alan Trump, New York Post gazetesine konuştu.

NADİREN YAPTIĞI HAREKET KURTARDI
Trump, nadiren yaptığı bir hareketle hayatta kaldığını söyledi. Trump hareketi yaparken farkında olmadığını vurgulayarak, “Benim ölmem gerekiyordu. Ben nadiren kafamı kalabalıktan çeviririm. Fakat sahnede o sırada başka yere bakmasaydım bugün burada konuşuyor olamazdık” açıklamasında bulundu. Trump, konuşması esnasında hafifçe kafasını sağa çevirdiğini belirtirken orada bir kişinin yasadışı göçmenlerle ilgili açmış olduğu pankarı okumaya çalıştığını vurguladı.

“DOĞRU ZAMANDA VE DOĞRU MİKTARDA....”
Trump, “En muhteşem olanı da tam doğru zamanda ve doğru miktarda kafamı çevirmiş olmam. Şans ya da Tanrı ben kurtardı. Eğer kafamı hafif çevirseydim kurşun beynimin arkasından vururdu. Çok çevirmiş olsam kafatasıma isabet ederdi. O pankart yüksekte olduğu için farklı bir açıdan kafamı çevirdim” dedi.

“HAKLILAR VE BEN ÖLMEDİM”
Trump, elini kaldırarak seçmene mesaj sunduğu görüntülere yönelik de, “Birçok insan bunun gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyorlar. Haklılar ve ben ölmedim. Çünkü genelde ikonik bir fotoğraf için ölmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TARİHİN BUNU YARGILAYACAĞINI BİLİYORDUM”
Trump, Hayranlarının iyi olduğunu ve ‘Amerika’nın devam ettiğini, ilerlediğimizi, güçlü olduğumuzu’ bilmelerini istediğinin altını çizerek,  “O anda oradaki insanlardan gelen enerji, orada öylece durdular, bunun nasıl bir his olduğunu tarif etmek zor ama dünyanın baktığını biliyordum. Tarihin bunu yargılayacağını biliyordum ve onlara iyi olduğumuzu göstermem gerektiğini biliyordum” diye konuştu.

"ONLAR HARİKA İNSANLAR"

Trump, “Pek çok yerde, özellikle de futbol maçlarında, tek bir el silah sesi duyarsınız ve herkes kaçar. Burada çok sayıda silah sesi vardı ve onlar kaldılar. Onları çok seviyorum. Onlar harika insanlar.”

Trump, Joe Biden’ın silahlı saldırı sonrası yapmış olduğu telefon görüşmesini ‘iyi’ olarak belirterek kabul etti ve başkanın ‘çok nazik’ bir hareket sergilediğini dile getirdi.

'YENİ YENİ FARKINA VARDIM'

Saldırı ve onu takip eden kaos hakkında ‘gerçeklerin yeni yeni farkına vardığını’ da sözlerine dikkat çekti. Trump burnunu göstererek, Crooks’u ‘tam gözlerinin ortasından tek atışla’ öldürdüklerini belirtti. Gizli Servis’in silahlı saldırının yapılmasını onayladığı yönündeki tartışmalara rağmen, güvenliğinin hızına ve gücüne övgüler yağdırdı.