TTarım ve Orman Bakanlığı, gıda kontrollerini geliştirmek için yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre yumurtada, Avrupa Birliği standardının oluşturulması ve israfın edilen ürünün engellenmesi hedefleniyor.

SON TÜKETİM TARİHİ İFADESİNDE DEĞİŞİKLİK

A kategorisi yumurtanın vatandaşın eline geçme süresi, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olarak belirlendi. A kategorisindeki yumurtalar, yumurtlamanın ardından 10 gün içinde sınıflandırılmış olacak.

Belirlenen tarihlerde 10 gün içinde işaretini koymayan A kategorisindeki yumurtalar ise, B sınıfı yumurta olarak adlandırılacak.

Son Tüketim Tarihi ifadesinin yerine, Avrupa Birliği'nde de geçerli olan  "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" olarak değiştirilecek.

YAĞ MİKTARI DÜŞÜRÜLECEK

Et kararında ise "burger" "kanatlı burger" gibi ifadeler sisteme işlenecek.

Kanatlı eti döneri ve kanatlı eti karışımlarının yağ miktarının ise yüzde 20'den yüzde 15'e ineceği değerlendiriliyor. Isıl işlemden geçmiş kanatlı sucuk için açıklanan kalsiyum limitinin de yeniden düzenleneceği öngörülüyor.

"HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ"

Bunların dışında, kesimhanelere kamera şartı aranacak. Bakanlık, yetkililerden ve kamuoyundan gelen yorumların üzerinde durarak, çalışmanın son aşamasını şekillendircek.

Meteoroloji’den bugün için önemli uyarı: Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor Meteoroloji’den bugün için önemli uyarı: Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakanlık, su ürünleri avcılığındaki kısıtlama ve şartlar üzerinde değişiklik yaptı.

SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINDA DEĞİŞLİK

Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı kararları Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Hamsi, üretimi yeni bir uygulamaya alındı ve bu tür için toplam avlanabilir miktar 400 bin ton olarak açıklandı.

Leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi biyoçeşitlilik unsurunun önemli olduğu endemik su ürünlerinin avcılığı yasaklandı.