BİNOnline ilanlarda kimlik doğrulama sistemi uuygulamaya geçince, dolandırıcılarda yeni yöntem geliştirdi. Şimdi de ilan sahiplerinin hesaplarını ele geçirip, iletişim bilgilerini değiştirerek, fiyatı aşağı çekip ya da yeni ilan verip kaparo dolandırıcılığı oyununu uyguluyorlar.

KAPORA TALEP EDİYORLAR

Edirne'de Çöplükte 15 Köpek Ölü Bulundu: Belediye Başkanı Suç Duyurusunda Bulundu Edirne'de Çöplükte 15 Köpek Ölü Bulundu: Belediye Başkanı Suç Duyurusunda Bulundu

Olayı yaşayan kişi tarafından  konu mahkemeye taşıdığında, hesabı ele geçirilen kişi dolandırıcı damgasına yiyor. Hatta hakkında yakalama kararı bile alınıyor. Vurguncular gözünü kesitridkleri kişi "sarı site" diye adlandırılan platformdan aradığını belirterek "İlanınızın yeterince görüntülenme almadığını görüyoruz. Etkileşiminizi artırmak için 'gold üyelik' paketi hediye edeceğiz. Bunun için telefonunuza gelen şifre ve onay mesajını bize söyleyiniz" şeklinde hesabı çalıyorlar. Olan ilanın fiyatını piyasa stanartlarının altına koyarak ilgi çekici hale getirip, arayan kişilerden kapora istiyorlar.

200 BİN TL'LİK İNDİRİM YAPMIŞLAR

Geçtiğimiz hafta hesabı ele geçirilen Kamil Bilgiç şu açıklamayı yaptı: "Malum siteden aradılar ve üyeliğimi ücretsiz yükselteceklerini söylediler. Benden istedikleri şifreyi ve onay mesajını verdim. Ardından hesabımın kapandığını söyledi. Konuyu site yönetimine bildirdim, ancak geri dönüş bir sonraki güne kadar uzadı. Bu süre zarfında 950 bin liraya ilana koyduğum arabamı 750 bin liraya düşürmüşler. Telefon numarasını değiştirerek. Aynı gün içinde Arzu Örgülü isimli şahıstan 15 bin lira kapora almışlar. Konunun benim ile ilgisi yok. Ancak dava benim adıma açıldı. Son olarak hakkımda yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine mağdur kişiye kaporasını göndererek davadan vazgeçmesini sağladım." dedi.