Güncel

Türk Bayrağına Saldıran Suriyeli Provokatör: "Tüm Kalbimle Özür Diliyorum"

Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldırıda bulunan Ahmed Nana, MİT'in çalışması sonucu yakalandı ve tüm kalbiyle özür diledi. Nana, "Bu bayrak, Türkiye ve özgür Suriye halkının ortak mücadelesinin sembolüdür," dedi.

Abone Ol

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokatif eylemlerde bulunanlar, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) çalışmaları sonucu yakalandı. 30 Haziran'da Kayseri ve bazı illerde mültecilere yönelik olaylar sonrasında, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi hedef alan provokasyonlar yaşandı. Bu olaylar sırasında Türk bayrağına saldırıda bulunan ve Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmaya çalışan şüphelilerin yakalanması için MİT, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile emniyet güçleri tarafından başlatılan çalışmalar meyvesini verdi.

Loading...

İlk olarak, Suriye'nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldırıda bulunan 17 yaşındaki şüpheli yakalandı. Hemen ardından, Türk bayrağını indirdiği tespit edilen ikinci bir şüpheli, Ahmed Nana, gözaltına alındı.

Ahmed Nana, ifadesinde, bazı kesimlerin provokasyonları ve sosyal medya baskısı nedeniyle yanlış bir eylem gerçekleştirdiğini belirtti. Nana, "Onu dalgalandığı yerden indirdim. Bu bayrak, Türkiye devleti ile Türk halkının ve Türkiye ile özgür Suriye halkının ortak düşmanlara karşı verdiği mücadelede şehit düşenlerin kefeni haline gelmiş bir semboldür. Sorumsuzca sergilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özür diliyorum. Ayrıca bu bayrağı dik tutan ve yere düşürmeyen ecdadımdan da özür diliyorum. İslam kardeşliği ve aramızdaki ortak tarih adına bu davranışımı affetmenizi diliyorum," şeklinde konuştu.