İstanbul'da güneşli hava ve 31 derece sıcaklık hakim olacak. Poyraz hafta boyunca sert eserek serinlik sağlarken, çarşambadan itibaren nem artacak. Ankara'da açık hava ve 33 derece sıcaklık, Bursa'da ise 35 derece bekleniyor. İzmir'de sıcaklık gölgede 38 dereceye ulaşacak, sert esen rüzgar bir miktar serinlik sağlayacak. Antalya'da ise yüksek bağıl nem nedeniyle 31 derece olan sıcaklık 38 derece hissedilecek.

Marmara bölgesinde sıcaklık artışı

Marmara bölgesinde poyraz serinlik sağlamaya devam edecek ancak perşembeden itibaren sıcaklık 2-3 derece artacak ve nem oranı yükselecek. Edirne 35, Sakarya 32, Balıkesir 34 derece olacak.

İç Anadolu ve Ege bölgelerinde hava durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

İç Anadolu'da sıcaklık 33-34 derecelerde seyrederken, perşembe günü biraz daha artacak. Rüzgarlar orta hızda esecek. Ege'de sıcaklık çok yüksek seviyelerde olacak; Manisa 39, Muğla 38, Denizli 41, Aydın 43, Bodrum 37 dereceye ulaşacak. Kuzey Ege'de rüzgarlar sert eserek sıcak çarpması riskini azaltacak, ancak Ortaca'da rüzgar daha hafif esecek.

Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sıcak hava

Akdeniz'de nemli günler başladı ve sıcak çarpması tehlikesi yüksek. Adana 35, Kahramanmaraş 41, Isparta 37 derece olacak. Mersin'de 30 derece olan sıcaklık, hissedilen olarak 38 dereceye çıkacak. Burdur'da kısa süreli yağışlar görülebilir. Karadeniz'de Samsun, Trabzon, Artvin kesiminde sağanak geçişleri devam edecek. Batı Karadeniz'de poyraz çok sert esiyor, sahillerde 26-28 derece sıcaklık ve nemli hava hakim. Bolu 32, Kastamonu 33 derece olacak.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yüksek sıcaklık

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da gök gürültülü yağışlar sürecek. Erzurum 30, Malatya açık 38 derece olacak. Güneydoğu'da sıcaklıklar daha da artacak; Diyarbakır 41, Gaziantep 39, Şanlıurfa 41 dereceye ulaşacak.