Türkiye, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. Katz’ın iddiası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Haniye'nin Türk bankalarındaki yaklaşık 3 milyar dolarlık servetini Haniye'nin oğullarına devretmeyi reddettiği yönündeydi.

Yatırımcılar Yeniden Konuta Yöneliyor Yatırımcılar Yeniden Konuta Yöneliyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Katz’ın paylaşımının tamamen dezenformasyon amaçlı bir iftira olduğu belirtildi. Açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Şehit İsmail Haniye'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan sosyal medya paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır. Dikkatleri Gazze'de yaşanan soykırımdan uzaklaştırmayı amaçlayan bu yalanlar, Filistin halkına olan desteğimizi engelleyemeyecektir" denildi.

Ömer Çelik ve Yılmaz Tunç'tan Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Katz için "faşist bir yalancı" ifadesini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Katz’ı “bebek katili” ve “soykırımcı” olarak nitelendirerek, Gazze’de yapılanların hesabının uluslararası hukuk önünde sorulacağını belirtti. Tunç, "Kuvözde katlettikleri bebeklerin ahı işgalcileri ve soykırımcıları mutlaka tutacaktır. İlahi adaletten asla kaçış yoktur" dedi.