Güncel

Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı

El Salvador, Türk Yılport Holding'in iki limanını genişletmek ve işletmek için 1,6 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Abone Ol

El Salvador, Türk Yılport Holding'in iki limanını genişletmek ve yerel liman otoritesiyle birlikte yönetmek için 1,6 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı. Bu duyuru, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından Pazar akşamı X platformunda yapıldı.

Yılport, El Salvador'un en büyük limanı olan Acajutla'nın kapasitesini üç katına çıkarmayı planlıyor ve 2008'den beri kapalı olan doğudaki La Union limanını yenilemek için yatırım yapacak.

La Union limanının yeniden açılabilmesi ve büyük gemilere uygun hale getirilmesi için tarama çalışmalarına ihtiyaç duyulacak.

Yılport, El Salvador Özerk Liman Yürütme Komisyonu (CEPA) ile birlikte bu iki limanı ortak olarak, her biri için 50 yıl sürecek bir imtiyazla yönetecek. Ancak El Salvador yasaları, ortak imtiyazlara en fazla 40 yıl izin verdiğinden, bu durumun yasal bir değişiklik gerektirip gerektirmeyeceği belirsiz.