Güncel

Türkiye'nin İlk Spor Ortaokulları Yeni Eğitim Döneminde Açılıyor

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin ilk spor ortaokullarının yeni eğitim döneminde 9 ilde açılacağını ve başvuruların e-Okul üzerinden yapılabileceğini açıkladı

Abone Ol

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin ilk spor ortaokullarının yeni eğitim dönemi itibarıyla 9 ilde açılacağını ve başvuruların e-Okul üzerinden yapılacağını duyurdu.

Loading...

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını duyurdu. Bakanlık, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla 9 ildeki spor liselerinde ülkenin ilk spor ortaokullarını açacak. Yeni eğitim öğretim döneminde hizmete girecek olan bu ortaokullarda, başvurular 9-15 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden yapılabilecek. Spor yetenekleri değerlendirmeleri 19-25 Eylül arasında gerçekleştirilecek ve sonuçlar 27 Eylül’de açıklanacak. Kesin kayıt işlemleri ise 7-11 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Bakan Tekin, geleceğin sporcularını yetiştirmek ve ülkeyi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil edecek yetenekli sporcular yetiştirmek için tüm kaynakların seferber edileceğini vurguladı. Bu süreçte öğrencilerimize başarılar diledi.