Güncel

TÜVTÜRK'ten Kredi Kartı Farkına İlişkin Resmi Açıklama

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerinin kredi kartı ile ödenmesi durumunda ek ücret alındığına dair iddialara yanıt verdi. Son dönemde basında yer alan haberler üzerine yapılan resmi açıklamada, TÜVTÜRK tarafından araç muayene ücretlerinin ödenmesinde banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde muayene ücreti dışında herhangi bir ek ücret alınmadığı belirtildi.

Abone Ol

TÜVTÜRK, son günlerde basında yer alan kredi kartı ödemeleriyle ilgili komisyon alındığına dair iddialara açıklık getirdi. Yapılan resmi açıklamada, araç muayene ücretlerinin ödenmesinde kredi kartı ve banka kartı ile yapılan ödemelerde, muayene ücreti dışında herhangi bir ek ücret alınmadığı vurgulandı.

TÜVTÜRK yetkilileri, araç muayene ücretlerinin 2004 yılında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 35. Maddesi uyarınca belirlendiğini ve her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı doğrultusunda güncellendiğini hatırlattı. 2007 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imzalanan imtiyaz sözleşmesine göre, TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene hizmetlerine ilişkin ücretlerin nakit olarak tahsil edildiği ve elde edilen gelirlerin yüzde 50’sinin doğrudan hazineye, toplam cironun ise yüzde 69’unun ilgili kamu idarelerine aktarıldığı belirtildi.

Kredi Kartı ile Ödeme Kolaylığı

2021 yılından itibaren vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda kredi kartı ve banka kartı ile ödeme imkanı sunulmaya başlandığını belirten TÜVTÜRK yetkilileri, bu ödemelerin 6493 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca tek seferlik ödeme hizmeti sunan bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, "Sunulan tek seferlik ödeme hizmeti karşılığında hizmet sağlayıcı firma tarafından müşterilerimizden bir 'hizmet bedeli' tahsil edilmektedir. Ancak, bu bedel TÜVTÜRK tarafından alınmamaktadır," denildi.

TÜVTÜRK, basında yer alan "TÜVTÜRK'ün kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon aldığına" dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı yaptığını vurguladı. Yetkililer, araç sahiplerinin kredi kartı ile yaptıkları ödemelerde muayene ücreti haricinde ek bir ücret ödemelerinin söz konusu olmadığını tekrarladı.

TÜVTÜRK, araç sahiplerine sunduğu hizmetlerde müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya devam edeceğini ve bu tür yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için gerekli bilgilendirmeleri sürdüreceğini belirtti.