Güncel

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

Geçen yıl Nisan ayında başlayan ve bir yıl boyunca devam eden mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan ücretsiz 25 metreküp doğal gaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sona erdi.

Abone Ol

Nisan 2023'ten bu yana devam eden ve bir yıllık bir süreyi kapsayan uygulama, mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan ücretsiz 25 metreküp doğal gaz hakkını içeriyordu. Ancak, bu uygulama 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sona erdi. Geçen bir yıl boyunca, tüketicilere her ay 25 metreküpe kadar olan doğal gaz tüketimlerinin bedeli olan yaklaşık 150 lira tutarında bir indirim sağlanmıştı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs ayında mesken ve sanayi abonelerinin doğal gaz kullanımı için herhangi bir tarife değişikliği yapmayacağını açıkladı. Buna göre, konut tüketicileri için doğal gaz satış fiyatı 1000 metreküp için 4 bin 80 lira olarak belirlendi.

Sanayi aboneleri için ise 1000 metreküp doğal gazda kademe 1 için 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak fiyatlandırıldı. Elektrik üretim amaçlı doğal gaz kullanımı için ise fiyatlar değişmeyecek ve 1000 metreküp doğal gaz için 12 bin lira olarak sabit kalacak.

Doğal gaz fiyat tarifeleri aylık olarak yeniden hesaplanıyor. BOTAŞ'ın internet sitesindeki duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesine de yer verildi.