Güncel

Üniversite ve lise öğrencilerine burs verilecek! İşte başvuru detayları

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2024 yılı burs başvuru tarihlerini açıkladı. Lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için verilecek burslar, TEV tarafından yapılan duyuruyla resmiyet kazandı. Başvuru süreçleri, şartlar ve tarihler hakkında detaylar netleşirken, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler bu fırsattan yararlanabilecek.

Abone Ol

TEV burs başvuruları internet üzerinden yapılacak

TEV, 2024 yılı için öğrencilere yönelik burs başvurularının internet üzerinden alınacağını duyurdu. Lise ve üniversite öğrencileri, yüksek lisans ve doktora yapan gençler, burs başvurularını belirtilen tarihlerde online platformlar aracılığıyla yapabilecek. Türk Eğitim Vakfı’nın verdiği burslar, öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemeyi amaçlarken, bu süreçte başarılı gençlerin yanında olmayı hedefliyor.

Lise öğrencilerine yönelik burs başvuru tarihleri

TEV, maddi desteğe ihtiyaç duyan Mesleki Lisesi öğrencilerine yönelik burs başvurularını 9 Eylül 2024 - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında alacak. Başarılı öğrencilerin eğitimine katkı sunmayı hedefleyen bu burs, gençlerin eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı olacak.

Üniversite öğrencilerine burs başvuru tarihleri

Üniversite eğitimi gören gençler için TEV’in sunduğu burs başvuruları ise 16 Eylül 2024 - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Burs komisyonları, TEV'in belirlediği şartlar doğrultusunda öğrencileri seçerek maddi desteğin doğru kişilere ulaşmasını sağlayacak.

Üstün başarı bursu için başvurular başlıyor

TEV’in Üstün Başarı Bursu, lisans YKS’de SAY, SÖZ ve EA puan türlerinde ilk 5000’e giren öğrencilere yönelik olarak veriliyor. 2007 yılından bu yana devam eden bu burs programı, geleceğin liderlerini desteklemeyi amaçlıyor. Üstün başarı bursu başvuru tarihleri 2 Eylül - 4 Ekim 2024 olarak belirlendi.

Yüksek lisans ve doktora bursları

TEV, devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans ve doktora yapan başarılı öğrencilere yönelik burs programları da sunuyor. Yüksek lisans ve doktora bursları için başvuru tarihleri 23 Eylül - 18 Ekim 2024 olarak açıklandı. Başarı burslarıyla ders aşamasında olan öğrenciler eğitimlerine daha fazla odaklanabilecek.

Kız öğrenci yurt başvuruları

Türk Eğitim Vakfı, büyük şehirlerde üniversite eğitimi için gelen genç kızların güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kız öğrenci yurtları açtı. İzmir-Balçova, Trabzon ve Ankara’da bulunan yurtlara başvurular 15 Ağustos - 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.